honda vs yamaha vs suzuki vs mercury vs johnson in gama 5 - 25 cp 4 t

Creat de darius, Ianuarie 24, 2015, 10:38:09 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

care este, in opinia dvs., modelul de motor outbord ideal pentru apele interioare ale Romaniei?

johnson
1 (11.1%)
suzuki
4 (44.4%)
mercury
1 (11.1%)
yamaha
2 (22.2%)
honda
1 (11.1%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Votare închisă: Ianuarie 27, 2015, 10:38:09 AM

dorely

peb5

As propune sa largim discutia pentru o gama mai larga de motoare.
Sau poate deschidera unui topic nou care sa cuprinda o gama mai larga...?
Sunt colegi pe forum care au necesitati mai mari si ar putea gasi un sprijin in alegerea motorului potrivit.

Imi permit sa atasez comentariile de la:
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1907.msg31849/topicseen.html#new

CitatLa Yamaha pana in 2007 F50-F60 este acelasi motor (vezi manualul):
http://www.yamaha-motor.com/assets/service/manuals/1/lit-18626-07-11_1399.pdf
si dupa 2007 F50-F60-F70 este acelasi motor cu aceeasi capacitate cilindrica ca mai sus (vezi manualul):
http://yamahaoutboards.com/sites/default/files/manuals/LIT-18626-09-90_1.pdf

La Suzuki pana in 2012 DF40-DF50 este acelasi si DF60-DF70 mai mare;
dupa 2012 DF40-DF50-DF60 este acelasi pe platforma lui DF40-DF50 pana in2012.

si comentariile facute de "mariusmpiesenoi111"
CitatEvinrude ETEC 40-50-60 CP aceasi greutate......ia un 60 si o sa iti para 80 de la concurenta.....:)

H

Ca sa il sustin pe Marius va invit sa vizionati un test de motoare facut in tari civilizate in aceleasi conditii pentru toate motoarele.
Poate va mai ajustati parerile si opiniile bazate doar pe povesti si speculatii .

https://www.youtube.com/watch?v=tZvIw83uZgY

Vali

Citat din: peb5 din Martie 10, 2016, 02:31:40 PM
As propune sa largim discutia pentru o gama mai larga de motoare.
Sau poate deschidera unui topic nou care sa cuprinda o gama mai larga...?

Cel mai bine topic nou. Cu rugamintea de a ne concentra la discutii tehnice argumentate, si nu la "a mea e cea mai mare" :). Exclusa orice aluzie, la orice user.

In plus, optiunea de sondaj nu e cea mai buna, e preferabila discutia directa si argumentata.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Fritz

reclama la e-tec ! E veche . Cumpara-ti omule orice altceva. Suzuky, Mercury, Yamaha, Totatsu, Honda ...in 4 timpi si vei fi multumit.

dflorin

mariusm piesenoi111

Citat din: Fritz din Martie 13, 2016, 08:35:27 PM
reclama la e-tec ! E veche . Cumpara-ti omule orice altceva. Suzuky, Mercury, Yamaha, Totatsu, Honda ...in 4 timpi si vei fi multumit.

Cred ca imi amintesc eu bine Fritz când spuneai ca dacă ai  avea cum ai lua imediat un ETEC de 30CP.
Greșesc?

mariusm piesenoi111

Gata.....am găsit http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1498.msg25463.html#msg25463
Fără suparare Fritz....:)  dar datorita posturilor tale și ale lui Horea am ales ETEC-UL. .....nu.poti acum sa îmi spui ca am greșit  :(

H

Citat din: mariusm piesenoi111 din Martie 13, 2016, 11:33:45 PM
Gata.....am găsit http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1498.msg25463.html#msg25463
Fără suparare Fritz....:)  dar datorita posturilor tale și ale lui Horea am ales ETEC-UL. .....nu.poti acum sa îmi spui ca am greșit  :(

Ii foarte greu sa fii consecvent.
Greseala ta a fost ca a multor detinatori de E-tec-uri, ca dupa ce au devenit posesori, au intrat intr-un con de umbra,multumindu-se sa foloseasca motoarele fara feedback cu tot ce inseamna,pe forum cu toate ca pe forumuri ai cerut consultanta si sfaturi.
Eu stiu cel putin 10 astfel de proprietari si nici unul nu a mai postat aproape nimic.
Tu ai fost singurul care ai declarat ca esti f. multumit si atat, nu consum,nu viteza de reactie a motorului la gol/la plin,viteza la gol/ la plin consum de ulei,cum  si cat service ai fost nevoit sa faci,pareri comparative cu barci similare motorizate cu alte tipuri de motoare.
Etec-urile in Romania au 3 mari probleme.
1.combustibilul ce il avem dispozitie in special in DD foarte prost si total nerecomandat.
2.Lipsa de informatie si de feedback-uri pozitive
3.Totalul dezinteres al distribuitorului(Euronautica) pentru aceasta marca,multumindu-se sa vanda, Skidoo, Seadoo, Canam...etc
De aici si faptul ca ai putut sa negociezi f. bine la achizitia motorului tau.

Pentru Fritz,
Chiar daca australienii sunt mari iubitori de Etec,eu am ferma convingere ca au ce cu ce sa compare,au experienta si intinderi de apa ce nu pot fi intalnite in multe locuri pe aceasta planeta.
Daca ai repeta acest test in Romania in mod sigur ar fi acelasi lucru, si daca Euronautica ar vrea sa faca acest lucru ar putea foarte usor sa il faca, dar se pare ca nu vreau sa promoveze aceasta marca.
Fritz,stii bine ca lumea curselor de orice fel, nu are cu nimic de a face cu produsele de serie,asa ca orice comparatie nu isi are rostul.
Si iti dau un singur exemplu usor de perceput de toata lumea.
In Formula 1 auto,BMW nu a reusit nimic notabil, in schimb Renault este multiplu campion mondial, corect?....
Intre masinile de strada(serie) poti sa spui ca Renault este peste BMW?....
Eu sa fiu la conducerea BRP Europe,le-as retrage reprezentarea BRP si as incredinta-o altei firme care sa vanda doar BRP.

Fritz

Citat din: mariusm piesenoi111 din Martie 13, 2016, 11:33:45 PM

Asa e. Aveam si barca pe care sa pun E-tec ul de 30 de cai si 3 elici supracavitante care se potrivesc pe E-TEC 30 ...elici de la Selva 25 XSR ( 35 de cai ) . Nu te contrazic ...Elicile le am si acum. Dar nu vreau sa mai inmatriculez nici o barca. Voi merge cu 15-20 de cai . Nu la 90 km/ora ...dar nici nu stau pe loc.  Sunt groaznic de scumpe. Si intre un E-Tec de 30  si Mercury sau Tohatsu de 30 ...as alege Tohatsu de 30. Stim amandoi de ce...

Recordul facut su Selva de care vorbeam la clasa T550 ( 500 cm 3 ..2T ) este in picioare si va fi multa vreme ...http://www.uimpowerboating.com/records/   104 km/ora.

Acelasi tip de barca  barca cu un 30 de cai in 4 timpi ...a atins 88...94 km /ora . Record ! Dar e Tohatsu 30.

http://www.uimpowerboating.com/records/

E bun si E-tec ul pentru cine-l are.  Uite un filmulet de ,,consolare "...https://www.youtube.com/watch?v=ddt-s87PvvY

mariusm piesenoi111

Pai si...se pot imprumuta pentru o proba elicele alea supraminunate?
Sau cumpara in caz ca nu se pot imprumuta?
Ca ma bate gandul sa mai iau una doua elice sa vad cum se misca barca si cu ele si as vrea sa pot proba inainte de a cumpara.....
Multumesc oricum, oricare ar fi raspunsul....

mariusm piesenoi111

Citat din: H din Martie 14, 2016, 06:18:13 AM
Ii foarte greu sa fii consecvent.
Greseala ta a fost ca a multor detinatori de E-tec-uri, ca dupa ce au devenit posesori, au intrat intr-un con de umbra,multumindu-se sa foloseasca motoarele fara feedback cu tot ce inseamna,pe forum cu toate ca pe forumuri ai cerut consultanta si sfaturi.
Eu stiu cel putin 10 astfel de proprietari si nici unul nu a mai postat aproape nimic.
Tu ai fost singurul care ai declarat ca esti f. multumit si atat, nu consum,nu viteza de reactie a motorului la gol/la plin,viteza la gol/ la plin consum de ulei,cum  si cat service ai fost nevoit sa faci,pareri comparative cu barci similare motorizate cu alte tipuri de motoare.
Etec-urile in Romania au 3 mari probleme.
1.combustibilul ce il avem dispozitie in special in DD foarte prost si total nerecomandat.
2.Lipsa de informatie si de feedback-uri pozitive
3.Totalul dezinteres al distribuitorului(Euronautica) pentru aceasta marca,multumindu-se sa vanda, Skidoo, Seadoo, Canam...etc
De aici si faptul ca ai putut sa negociezi f. bine la achizitia motorului tau.

Foarte adevarat.....nu am postat si regret acum ca nici nu am filmat/documentat prea multe.....dar promit ca am sa fiu mai active odata cu inceperea sezonului.....
Legat de service...nu era nevoie ca avea doar un an si max 50 ore motorul ( revizia este la 3 ani si/sau 300 ore dar fiindca aveam o revizie gratuita de la dealer am facut prima revizie acum doua saptamani....schimbat pompa de apa( era impecabila cea veche) ulei in cizma si gresat complet......
Legat de alti useri ETEC stiu ca si Ovidiu este extreme de multumit de motorul lui dar si el( ca si mine) nu a mai activat prea tare pe aici sau in alta parte....
Caut acum prin arhiva sa vad daca am ceva filmat sau pozat..

Vali

Citat din: mariusm piesenoi111 din Martie 14, 2016, 12:11:16 PM
Pai si...se pot imprumuta pentru o proba elicele alea supraminunate?
Sau cumpara in caz ca nu se pot imprumuta?
Ca ma bate gandul sa mai iau una doua elice sa vad cum se misca barca si cu ele si as vrea sa pot proba inainte de a cumpara.....
Multumesc oricum, oricare ar fi raspunsul....

Necazul e ca elicele supracavitante functioneaza optim numai la turatii mari. Adica numai atunci cand vrem exclusiv viteza maxima, cum e la competitii.
La utilizarea normala, utilitara, nu ai ce face cu elicea supracavitanta, fiindca folosesti toata plaja de turatii ale motorului.
In plus, aceste elici se folosesc de obicei pe barci cu arhitectura optimizata exclusiv pentru viteza, cum sunt barcile foarte usoare cu redane transversale si unghi mare de stelaj. Sa pui elice supracavitanta la Black Sea 510 e ca si cum ai pune motor de formula 1 pe un sasiu de Logan.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusm piesenoi111

Super raspuns...multumesc Vali
Dar daca ma voi intalni vreodata cu Fritz pe Snagov si ar avea la el elicele nu as ezita sa le probez...

Fritz

Foarte corect Vali. Ai raspuns tu la intrebari. O barca de GT 30 are greutatea totala cu motor, benzina si driver la 260 kg. Elicea supracavitanta ca sa intre in turatie ...trebuie scoasa jumatate afara din apa, iar ca barca sa ajunga la viteza de 80-902 km/ora ...trebuie sa se poata dezlipi de apa.. Elicile au pas de 18' si de 20.5".  Cu ncea de 18 mergeam doi in barcuta mea din avatar. Plecam mai greu de pe loc , dar ajungeam la 80. Nu stiu daca poti sa  pleci de pe loc cu E-tec de 30 cu cea de 18" ...Dar si daca pleci ...nu stiu ce se intampla cu Black sea 510 la 60 /ora.  :o