Supramotorizarea barcilor

Creat de Vali, Ianuarie 31, 2015, 01:31:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Citat din: Sosoktm din Februarie 03, 2015, 11:59:48 AM
pai tu repari barci de ...deltoizi...

Nu in viata asta, pe bune :). Am mai lucrat pentru baieti de aici din GL, pescari autorizati, dar in ultimii ani ma ocup doar de proiectat sau construit, foarte rar reparatii, si mai ales never ever pentru deltoizi.

Undeva spunea Fritz ca rusii au facut un studiu, in urma caruia s-a obtinut valoarea de 12 grade ca unghi optim de stelaj pentru barci glisoare de ape interioare. Cam asta am vazut si eu la multe barci de aluminiu, si la unele glisoare de fibra aduse de afara. La barcile facute la noi, din pacate inca se merge pe varianta in clinuri, cu fund plat, gurna rotunda si chila exterioara, nu tocmai potrivite pentru o glisare sigura si eficienta. Sunt cateva barci mai reusite, dar majoritatea sunt in clinuri. E bine totusi ca lumea s- a mai dezghetat, si se uita mai atent la.arhitectura barcii, fata de acum cativa ani de exemplu.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Sosoktm

asta nu e rau, pana la urma e strict optiune personala.
Cererea dicteaza piata, atat prin pret cat si prin cerintele de la o barca. La plasa nu merge bine o glisoare pur sange, dar o laguna care are si glisaj decent, merge si la rame, are si bord jos , bonus un pret mai redus....e greu de combatut. Torni un 40 cai pe coada si da-i tata braconeala, sa iasa capitalul. Ca merge acceptabil si cu turist la inchiriere e bonus.

p.s. cumpar stickere cu clinuri pentru barca mea, nu vreau sa ies in evidenta.

Fritz

Asta nu e rau ??? ;D  ,,
Un 40 de cai ...dar neaparat pe injectie pus pe o laguna. Alegerea perfecta ...

WBF

Iar il enervez pe Romica, dar asta este. :P
Zicea cineva mai sus de " deltoizi"......
Strict on topic, nu e vorba de deltoizi.
Am vazut pe Bicaz modelul de 3 si ceva de aluminiu de la Romica cu intarituri facute la oglinda si cu 30 de cai in doi timpi pe ea.
Racheta.
I-am intrebat de ce si oamenii au fost sinceri, pazeau lacul pentru gigelul care concesionase zona. Aveau nevoie de viteza.Pentru  plasari.
Am vazut in Periprava, filmat chiar, pe tartorul lui Raduta, Andu, cu o mizerie de Laguna cu un Honda de minim 50 de cai.
Alta racheta, zero siguranta, 100% adrenalina.
Ne tot cacam pe noi cu supermotorizari la barci, in lumea auto se numeste tunning si e tolerata.
Fiecare pasare moare pe limba ei.
Si oferte de barci cu oglinda crapata vezi saptamanal. Evident reparate cu materiale de calitate si garantie verbala.
Unii pun botul la diversi, puteteti vedea la vanzare, de un samsar, un Quicksilver de 4.3 echipat cu un Mercury Bigfoot de 60 de cai. Producatorul zice max 40, el cu 60 Bigfoot, ca gliseaza mai repede. Mda

PS: am in garaj un Smart ForTwo omologat, inmatriculat si  bibilit de Brabus.Are 121 de cai. E strict problema mea daca vreau sa mor ca un tembel. Decat ca nu.
Parol

Intersect

Citat din: WBF din Februarie 07, 2015, 11:27:19 PM
Ne tot cacam pe noi cu supermotorizari la barci, in lumea auto se numeste tunning si e tolerata.
Fiecare pasare moare pe limba ei.
Unii pun botul la diversi, puteteti vedea la vanzare un samsar, un Quicksilver de 4.3 echipat cu un Mercury Bigfoot de 60 de cai. Producatorul zice max 40, el cu 60 Bigfoot, ca gliseaza mai repede. Mda

PS: am adrenalin Smart ForTwo omologat, inmatriculat si  bibilit de Brabus.Are 121 de cai. E strict problema mea daca vreau sa mor ca un tembel. Decat ca nu.
Parol

Compari 2 lucruri total diferite.
Eu am Quicksilver și producătorul recomandă 40-60 C.P.
Tot eu am V.W Golf cu motor supraalimentat și la momentul când l-am cumpărat același motor era pus pe un Polo de către producător și nu modificat după cumpărare.
Cred ca Fritz a explicat destul de clar ce și cum și crede-mă știe ce spune.
Born to fish,forced to work!!!

WBF

@Intersect
Nu esti singurul cu Quicksilver :)

Pe modelul actual de 430 producatorul zice ca 50.
http://www.quicksilver-boats.com/quicksilver/int/en/products/?m=Cruiser%20430&b=Quicksilver%20Fiberglass#specifications

Asa ca un 60 de cai frumoshi si cu Bigfoot cred ca se pupa brici cu barcazul respectiv.
Am sunat si am primit acelasi raspuns dragut de la samsar: ca greutate motoarele de 50 si 60 sunt identice, deci care e problema? :) Gliseaza mai repede....

Cel mai probabil ca o sa vad barcazul, in viitor, cu genul asta de anunt de vanzare:
"Barca are fisura la suportul motor si reparata... Mai multe detalii la telefon"

Intersect

Ma bucur ca nu sunt singurul,pe barca scrie motorizare maximă 60 c.p.
Born to fish,forced to work!!!

Fritz

O sa ajungem sa comparam Quicksilver 430 cu laguna.  Totusi...
Eu daca aveam bani sa cumpar un motor de top ...un 40 de cai - injectie ...nu-l puneam pe copaia aia ...chit ca-l tineam in casa pe un suport si ma uitam la el.  Un motor de mileniu 3 pus pe o coaja ..model mileniu 1 .
Am mai scris despre barcile astea in clinuri ...Nu sunt nici de glisare, nici de deplasament. Sunt copiate dupa barci din lemn ...in principiu barci de salvare pe nave...facute sa mearga la vasle ...si construite dupa cum vroia scandura sa se indoaie ... Asa rezulta forma .  O forma totusi placuta la vedere si rezistenta datorita suprapunerilor scandurilor.
Barcile de glisare au forme prismatice ...paralele pe directia de inaintare...iar cele de deplasament ..rotunjite si lise ...Un caiac de competitie are o astfel de forma.

Iar Quicksilverul e barca !!! Gliseaza de la 15 cai in sus. Cu un 40 de cai merge parfum...
https://www.youtube.com/watch?v=y6iHwLNee_g

Tot cu 15 cai dar in 2 timpi merge si aceasta ,,barca de viteza" ...E de vanzare !! Sunati.
https://www.youtube.com/watch?v=n57csjUKk4I
  Cine cumpara o astfel de barca isi merita soarta.
NOI E MESERIASI ..si facem barci ...pentru ca ne e foame de bani !!!

Dupa ce aceeasi ,,racheta" a primit un Honda 20 nou nout !!! minune minunata !!! Apa-n PUPA !!!
https://www.youtube.com/watch?v=oLRhYEDqAyY 

bradutzu

si ce barca recomanzi ca se pupa cu un 40 cp de generatie noua?
sa fie open, spatioasa si rapida dar destul de stabila sa pescuiesti din picioare la spinning si cu bordurile joase sa poti pescui fara efort la clonc!!!!!!!!!!!!!!
Sa auzim numai de bine!

Fritz

Bradutule ...stii ce am prajit eu azi ? Sabioara de Dunare (Sabita) ...5 bucati.  Sunt comestibile ! ;D :o pe bune !!!
Acum sunt satul de ales la oase ..si o sa dau la somn ... ::) ???... Acasa ..la Bucuresti !!!
  Cabinata e cea mai buna...dupa parerea mea ... Dai la ce vrei tu !!! scoici, raci, craci, draci, si la  ..somn ...ca nu ai incotro pana la urma ...e bun si ala !!! ;D ,
Eu somn nu am prins niciodata ...Pe bune...
Morunas, platica ,caras ...mreana, clean, avat , stiuca ..scobar...adica din astia plini de oase...Probabil am lipsa de calciu ...Nu ma pot satura de peste ..ca ma satur de oase.  :o
Dar cabinata e buna la toate... Nu te ploua, nu te sufla vantul... Nu te halesc tantarii !!! nu te intreaba aia ,,de ce campezi " !!! pe canale...E mult mai bine decat sub cerul liber... Gasesti si umbra ziua...Incui cabina in port...si stii ca gasest ceva uscat acolo...

bradutzu

Sa auzim numai de bine!

WBF

Nu as vrea sa fiu rau...

@Intersect.  Cu siguranta ca ne-om vedea pe apa.
Ne-am vazut deja, dar la revedere o sa-ti aduc aminte :)
Sa speram ca anul asta Delta si Dunarea nu o sa fie gherla murdara de anul trecut.

@ Fritz
Quicksilver cu 15 cai
Ciudat, nu?
Supermotorizare? Mda...
Submotorizare : https://m.youtube.com/watch?v=Es_Z-gZGJnw

Vineri merg sa iau acasa  un 470 pentru prietenul meu.
Am luat doar barcazul fara motor, ca motorul avea lipsa serii.
Mai avem doar dilema: sa punem un 50 Evinrude ETEC sau un Mercury 50 EFI
Pareri, opinii?

Mihaif99

Citat din: bradutzu din Februarie 08, 2015, 12:42:23 PM
si ce barca recomanzi ca se pupa cu un 40 cp de generatie noua?
sa fie open, spatioasa si rapida dar destul de stabila sa pescuiesti din picioare la spinning si cu bordurile joase sa poti pescui fara efort la clonc!!!!!!!!!!!!!!

Scuze ca imi permit sa raspund la intrebarea adresata altcuiva..

Cu un motor de 40 CP, in Romania, bazat pe criteriile de mai sus, mai putin partea cu cloncul, pentru ca sunt un adept al bordurilor  cata de cat inalte, pentru giguranta si seaworthiness, as alege ori barca lui Vali, versiunea de glisare, cum are Ziuamarinei,. A doua optiune ar fi barca lui  barca lui Romica, Motocraft 490, cum are amicul Ovidiu 66.  Dar as adauga macar doua segmete de podea pentru inceput. 
Sincer, nu cred ca ai cum sa gresesti cu nici una din barcile de mai sus.

Fritz

@ WBF ...intadevar Quicksilverul 430 cu 15 cai e la limita glisarii. Este o barca grea ...Are 450 kg ..si totusi cu un motor de 52 de kg , rezervor si o persoana .sa zicem 75 kg ..gliseaza.
http://www.quicksilver-boats.com/quicksilver/uk/en/products/?m=Cruiser%20430#specifications
Adunand 450+20 +52 (motorul) +75(omul) =597 kg ... /15 cai !!! :) :) Deci avem aproape 600 kg/ 15 cai .
Barca asta gliseaza cu 40 kg/cal . Asta vreau sa scot in evidenta . Asta vor si ei sa arate...
Un 40 decai i-ar veni mult mai bine.  :D
  Acum sa luam o laguna 480 ...punem pe ea ..un 15 cai ...Are 140 kg barca...52 motorul ...20 rezervorul ..75 omul si ajungem la 290 kg .  Va glisa cu o persoana...doua ...chiar cu trei. Mai departe ... :'( :'(
  Mai bagam inca 4 barbati ..cam la 75-80 kg sa ajungem la 600 kg. Va merge in deplasament la 10-12 km/ora. Oare de ce ??? Pentru ca nu are forma de glisare.
  Incarca o laguna la 600 kg si scoate-o in glisare cu 15 cai !!! Never!!!
Si atunci ce face omul ??? Pune un motor mai mare !!! In loc sa schimbe barca ...supramotorizeaza luntrea !!! :o :o
Si cand e singur in barca mai pune un sac de nisip in prova...

Iar pentru Quicksilverul 470 as alege Mercury 50 EFI fara ezitare.