Raid Romania

Creat de x_petrolist, Aprilie 20, 2011, 09:06:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Ok, ca sa nu spuna cineva ca denaturam puritatea metodelor arhaice de propulsie :P, propun sa deschidem un nou topic la rubrica "motoare", special despre montarea outboardului pe post de inboard :). Mai ales ca asta am facut si eu la velierul de 6 metri pe care-l construiesc chiar acum ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

navigator

Vali

Citat din: navigator din Iulie 11, 2011, 10:34:01 AM
Un prim film cu parussul - vant foarte slab.

http://www.youtube.com/watch?v=XJ-VJdy6upk 
Uite de aia imi plac mie asa mult velierele  :-*.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

navigator

http://www.youtube.com/watch?v=OCDf3nRPJAs

Pun aici provizoriu - apropierea de Gura portitei (cu motorul din pacate)

lipan

Citat din: navigator din Iulie 14, 2011, 12:39:39 PM
(cu motorul din pacate)

Mă bucur că parusul a devenit un mijloc de propulsie preferat.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

x_petrolist

Citat din: lipan din Iulie 14, 2011, 08:15:32 PM
Citat din: navigator din Iulie 14, 2011, 12:39:39 PM
(cu motorul din pacate)

Mă bucur că parusul a devenit un mijloc de propulsie preferat.

Salut Mestere Velar. Parusul este nu numai preferat dar si cautat. Oare s-ar mai gasi timp si material pentru inca unul?
La inceputul lui Septembrie as dori sa facem un concurs de tip Raid cu Paul. As pune urmatoarele conditii: Capitanu' sa-i "sigileze" motorul si Adi sa ne spuna ce handicap are fiecare barca.
Traseul si durata sa fie alese de Paul ca el cunoaste locurile .... vinturile, valurile ....
La fel si numarul membrilor din echipaj .... Bineinteles ca esti invitat sa participi si sa-ti alegi ambarcatiunea.
Vina cine doreste, scape cine poate ....

navigator

Material de parasuta mai am eu - dar este bucati.
Si eu intentionez sa mai fac o vela, dar il astept pe Lipan la Jurilovca.

Vali

Am auzit ca se mai face o tabara de creatie in septembrie, imediat dupa ce se termina TID-ul :). Ar fi excelent sa ne adunam iar in brigada cu acea ocazie ;). Poate il chemam si pe chelu sa-l facem arbitru de regata ;D.

lipan

Citat din: navigator din Iulie 15, 2011, 08:49:03 AM
Material de parasuta mai am eu - dar este bucati.
Si eu intentionez sa mai fac o vela, dar il astept pe Lipan la Jurilovca.

Nu cred să vin anul ăsta la Jurilovca.
Contează cât de mari sunt bucăţile pentru că, cusăturile trebuie întărite cu chingă, iar dacă bucăţile sunt mici se face risipă de chingă, este muncă multă şi nu se merită.
Material de paraşută mai este ceva dar nu mă ating de el decât dacă spune GheOn, că e materialul omului, donat pentru Tabăra de creaţie, adică pentru un scop nobil.
Dar mai am eu un material adus de la turci, subţire, uşor care ar merge, lat de 150 cm, culoare albă.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

Vali

Salut Nicu, mai am si eu niste material sintetic alb, ca un fâş, a folosit Vince cand si-a facut vela la Fraga :). Am sa-l masor si dau de stire, cred ca se preteaza bine la inca o vela - parus de lotca. Mai ales ca ieri am pus tara la cale cu Aurelian petrolistu', Razvan capitanu' si Vali menestrasu sa dam gata lotca si sa o lansam, pentru a face traseul de tip Raid de care spune Aurelian ;).

x_petrolist

Citat din: Vali din Iulie 15, 2011, 10:56:14 AM
Am auzit ca se mai face o tabara de creatie in septembrie, imediat dupa ce se termina TID-ul :). Ar fi excelent sa ne adunam iar in brigada cu acea ocazie ;). Poate il chemam si pe chelu sa-l facem arbitru de regata ;D.
Vali, nu stiu cind, cum si daca Peter va mai organiza o tabara in toamna. A pomenit acest lucru intr-o discutie telefonica cu mine dar ar trebui sa-l lasam pe el sa ne spuna.
Chiar il vezi pe Adi asteptind citeva zile sa revenim noi din stufaris?

x_petrolist

Citat din: Vali din Iulie 15, 2011, 01:55:57 PM
.... Mai ales ca ieri am pus tara la cale cu Aurelian petrolistu', Razvan capitanu' si Vali menestrasu sa dam gata lotca si sa o lansam, pentru a face traseul de tip Raid ...
asta da plan. o dam gata pe barca.

x_petrolist

Citat din: lipan din Iulie 15, 2011, 01:16:40 PM
... Material de paraşută mai este ceva dar nu mă ating de el decât dacă spune GheOn, că e materialul omului, donat pentru Tabăra de creaţie, adică pentru un scop nobil.....
Corect. Si imi fac mea culpa ca nu am trimis o invitatie la tabara sau raid si lui GheOn. Deoarece ai nr. de telefon te rog s-o faci in numele nostru. Multumesc.

gvincentiu

Pentru conformitate: este păruș sau parus. Cel cu diacritice parcă sună mai românesc, venind de la parul ce întinde colțul velei
Ganduri bune !

Vali

Din ceea ce-mi amintesc, corect e parus, fără diacritice, şi se traduce prin pânză  :).