Raid Romania

Creat de x_petrolist, Aprilie 20, 2011, 09:06:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

x_petrolist

Citat din: mermanos din Iulie 04, 2011, 10:56:29 PM
Imi place :) :) .....ca ai pastrat simetria lotcii  ;)! oglinda interioara pentru motor.....frumos  sade in dreapa ta .
Cum se comporta  cu outbordul pe post de inbourd?(Vali stie de ce te intreb! ;D)
Salut Marian. Imi pare rau ca intervin cu aceasta remarca dar threadul acesta este dedicat ambarcatiunilor propulsate cu vele sau rame. Exista poze pe alte forumuri cu asieta lotcii propulsata cu motor. Vali chiar i-a si dat o definitie exotica. Personal cred ca putul motorului implica comportament diferit, datorita curgerii turbulente, in functie de bordul unde este montat motorul si decupata opera vie. Poti incepe un topic separat unde sa postezi intrbarile care te framinta. Sint sigur ca vei primi raspunsuri la obiect.  

x_petrolist

Citat din: navigator din Iulie 04, 2011, 06:37:49 PM
La mine a intervenit ceva in perioada 7-13 august sau 24-30 iulie. Dar speram ca lucrurile se vor potrivi.

Si foto - cu lotca la Sf. Gheorghe.
Paul, sint convins ca vom gasi citeva zile care sa nu-ti strice planurile actuale. Intre timp, poate cooptezi o a 2-a lotca si dupa caz, mergem in echipa mai mare.

x_petrolist

Citat din: Florio din Iulie 04, 2011, 08:33:45 PM
Lotca purtata de parus e o aparitie ! :)
Cand va ganditi sa punem de o adunare serioasa, dati de stire, neaparat ! Nu v-am mai vazut de multa vreme si s-ar cere o imprietenire pe malul apei....
Salut Florio. Aceasta imprietenire as dori-o sa se apropie cit mai mult de ideea de raid. Imprietenirile pe malul apei vor fi doar seara la locul de campare. In rest, bataturi in palme de la rame sau scote. Te asteptam cu deosebita placere.

navigator

Salutare

O a doua lotca ar putea fi Legenda Dunarii, lotca Raid - atreia daca va fi terminata. Lotca mea are capacitatea de 6 persoane, conform actelor / 4 persoane - lejer.
Cat despre motor, cu riscul sa-l supar pe Aurelian - eu nu renunt la el (avand in vedere ca lotca mea are si scop comercial).
Intradevar apar ceva turbulente si scade randamentul. In fotografie este un motor de 6CP cu cizma lunga - si sa comportat excelent: ~ 12km/h; aceasi viteza o aveam si cu Veterokul de 8 CP sau Neptunul de 23 CP. ()

navigator

Vreau si eu link la pozele cu asieta lotcii propulsata de motor.
Si ce definitie i-a dat Vali?

lipan

Nu ştiu de ce dar mie îmi saltă inima când văd parusul ăla umflându-se în vânt ;).
Sper că a cules laude la sărbătoarea de la Sf. Gheorghe?
Mi s-a părut mie sau a fost în centrul atenţiei?
Am văzut că s-a lăsat şi filmat :D :D.
Sincer, nu mă aşteptam să aibă asemenea ecouri.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

navigator

Salut Lipan,

Intradevar a fost super succes si iti sunt super indatorat.
Din pacate strategia mea (si starea barcii - nu a apucat sa se umfle si lua apa) cu presa nu a fost foarte buna - ar fi trebuit sa plimb toti ziaristii - si nu am plimbat decat 2 echipe TV (nici nu stiu care si cand/unde va apare materialul).
Independent de proiectul raidulului, oricand ai 1-2 zile libere te astept la Jurilovca sa facem o tura.

Toate bune!

lipan

Mulţumesc de invitaţie şi sper că o onorez cât mai curând.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

navigator

Se pare ca voi fi indisponibil in perioada 24-30 iulie - sper sa nu mai intervina modificari.

x_petrolist

Citat din: navigator din Iulie 05, 2011, 08:53:21 AM
.... O a doua lotca ar putea fi Legenda Dunarii, lotca Raid - atreia daca va fi terminata. Lotca mea are capacitatea de 6 persoane, conform actelor / 4 persoane - lejer.
Cat despre motor, cu riscul sa-l supar pe Aurelian - eu nu renunt la el (avand in vedere ca lotca mea are si scop comercial).....
Salut Paul. Nu stiu daca Legenda va fi gata. Cealalta nici atit. Sa vedem pina la urma citi amatori sint. Despre motor nici vorba sa sugerez sa renunti la el dar la raid nu este acceptat.

Citat din: navigator din Iulie 05, 2011, 09:11:39 AM
Vreau si eu link la pozele cu asieta lotcii propulsata de motor.
Si ce definitie i-a dat Vali?
Poaza a fost postata de tine. Definitia ti-o voi spune cind ne intilnim.

navigator

;D ;D ;D
Am revazut pozele: nu vad nimic ciudat. Chiar is curios care poza este si, care-i problema.

x_petrolist

Citat din: navigator din Iulie 07, 2011, 11:37:10 AM
;D ;D ;D
Am revazut pozele: nu vad nimic ciudat. Chiar is curios care poza este si, care-i problema.
Nici nu aveai ce sa vezi ciudat. Cred ca Vali se referea la lotcile de fibra (acelea cu derivoare anti-ruliu).

Vali

Citat din: mermanos din Iulie 04, 2011, 10:56:29 PM
Cum se comporta  cu outbordul pe post de inbourd?(Vali stie de ce te intreb! ;D)

Marian a intrebat din cauza ca vrem sa montam un outboard într-un puţ în axul bărcii la o canoe, si voia sa stim randamentul :). Intamplarea a facut ca intrebarea lui sa fie adresata lui Paul, care la fel a montat un outboard intr-un puţ la pupa lotcii lui.

Citat din: x_petrolist din Iulie 05, 2011, 01:18:40 AM
Salut Marian. Imi pare rau ca intervin cu aceasta remarca dar threadul acesta este dedicat ambarcatiunilor propulsate cu vele sau rame.

Niciodata un motor nu prisoseste la o barca, mai ales in zona marilor lacuri din complexul Razelm-Sinoe, si cateodata chiar e imperios necesar, ca atunci cand vrei sa urci pe Dunare in amonte, curentul e puternic si n-ai vant prielnic pentru parus ;).

Exista poze pe alte forumuri cu asieta lotcii propulsata cu motor. Vali chiar i-a si dat o definitie exotica. Personal cred ca putul motorului implica comportament diferit, datorita curgerii turbulente, in functie de bordul unde este montat motorul si decupata opera vie.

Cred ca e vorba de dubele din fibra, despre care spuneam pe vremuri ca la motor arata ca niste chestii sculate pe apa ;D. Nu e cazul lotcilor de lemn cu 2 "chiscuri", la care motorul se monteaza ca la lotca lui Paul, si regimul de mars este de deplasament. Turbulenta e diminuata daca in jurul cizmei se inchide gaura putzului cu un burete sau un plastic taiat pe forma, cum se face si la iahturile cu outboard montat in putz (cockpit well).

Poti incepe un topic separat unde sa postezi intrbarile care te framinta. Sint sigur ca vei primi raspunsuri la obiect.  

Oricand cu placere, sper ca nu se supara nimeni ca am scris aici cateva mici referiri la postarile anterioare despre motoare ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

navigator

montam un outboard într-un puţ în axul bărcii la o canoe, si voia sa stim randamentul :).

pe axul barci este interesant. chiar ma gandeam la o varianta in care partea din spate - dupa oglinda a barcii sa semene (cel putin operavie) cu un bimaran ()

mermanos

Domnilor  ati deviat de la subiect!!!! >:(
-discutati aici de propulsie cu vele sau rame- iar de ceva timp  comentati intrebarea mea pusa intr-un thread nepotrivit  :P ;D
-desi mie mi se pare destul de potrivit si aici  deoarece Paul a postat cateva poze in care se regasesc : parul sau''tarusul, minunata vela,presa si televiziunea,colacul de salvare si motorul care sade  in dreapta intr-un moment de folosinta ,dupa cum am inteles eu din acea fotografie; dupa care fiecare a inceput sa comenteze ce a vazut, ce ia placut,,............etc,etc.Scuzati deranjul!!! :-X :)
Multumesc Vali pentru expicatii si pentru faptul  ca ai facut sa se inteleaga ceva si din postarea mea,daca consideri ca e necesar (in ceea ce priveste ''culesul'' informatiilor  care privesc montarea motorului outbort in interiorul barcii) deschidem un thread nou (multumesc   Aurelian!)-unde speram sa se adune cat mai multe informatii!