Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

felicimond

Din pacate, nu cunosc aceste detalii, dar sunt sigur ca autoritatile implicate, pot da cele mai bune raspunsuri. Pentru ecluzare cred ca cea mai buna solutie e sa astepti alt vas, mai mare. Cand o sa te vada ce green esti, te lasa sa treci pe sponsorizare. Viteza de 150 km pe zi e ambitioasa. Am coborat cu barca de la Giurgiu la Jurilovca (500 km) in zece zile. Jumatate din drum la vele si jumatate la motor. Dar a fost calatorie de placere, nu de performanta.

bogdanminitehnicus

Povestea catamaranului solar continua, chiar daca ispita unui motor termic m-ar duce spre un drum lejer ,deja batut de altii, insa m-am incapatanat si am mers mai departe.......asa ca am reusit sa gasesc un sprijin de incredere in persoana D-lui Ing Cornel Eftenoiu si sa inchei un parteneriat durabil cu SC Darcom Energy Solutions SRL
www.darcomenergy.ro
https://www.facebook.com/darcomenergy

Dupa finalizarea suprastructurii din lemn pentru panourile solare, am ajuns la concluzia ca ar fi fost mai bine sa fie mai mici ca inaltime, mai usoare, asa ca am injumatatit inaltimea, insa nu se mai pupa cu forma puntii. Asta e am facut un pas inainte si doi inapoi, insa o sa renunt la contructia din lemn si voi face rame de dural pentru panouri din profil patrat 25x25 si apoi voi vedea cum le leg pe punte tot prin suporti de aluminiu.
Tot odata am reusit sa pun mana pe un motor second hand torquedo 2.0, de 24v si 2kw, o versiune mai veche, care necesita ceva interventii chirurgicale, sper ca operatia sa functioneze si motorul sa fie un aliat de incredere.

https://www.youtube.com/watch?v=nfBvn_mxWZs

bogdanminitehnicus

Citat din: felicimond din Iulie 05, 2018, 09:12:09 PM
Am inteles argumentele tale. Pentru mine, placerea e cea mai importanta. Ambarcatiunea mea e gandita pentru confort si e clar ca vantul poate fare orice cu tine cand ai un bimini masiv. Si eu am panourile (nu sunt flexibile). Alimentarea motorului la catamaranul tau va fi prin baterii, deci? La mine, un calcul sumar arata ca poti  avea o ora de plimbare la o zi intreaga de incarcare. Pentru mine suna ok: dau la peste o zi intreaga si ma mut de colo colo. Catamaranul meu are 5 m lungime dar 3 m latime, ca sa pot dormi pe el.
daca ai nevoie de ajutor nu ezita sa ma contactezi, poate pe viitor vor mai fi si alti adepti sa facem o liga de electrici:)

bobinuta

Citat din: bogdanminitehnicus din Septembrie 12, 2018, 09:59:36 PM
poate pe viitor vor mai fi si alti adepti sa facem o liga de electrici:)
Salut Bogdan,
Sunt si eu interesat. Deocamdata, urmaresc topicurile. Dar cand prefixul "electro" se asociaza cu barcile, devin atent !  8)
Felicitari pentru determinarea cu care ai abordat proiectul, pentru finalizarile prezentate (indiferent de starea lor) si pentru intentii !
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

bogdanminitehnicus

Citat din: bobinuta din Septembrie 13, 2018, 04:05:37 PM
Salut Bogdan,
Sunt si eu interesat. Deocamdata, urmaresc topicurile. Dar cand prefixul "electro" se asociaza cu barcile, devin atent !  8)
Felicitari pentru determinarea cu care ai abordat proiectul, pentru finalizarile prezentate (indiferent de starea lor) si pentru intentii !

Bun asa :)

bogdanminitehnicus

bogdanminitehnicus

bogdanminitehnicus

motorul si controler-ul de turatie

bogdanminitehnicus

Pentru cine s-a intrebat cum arata un torquedo disecat pozele sunt mai mult decat graitoare. Ca impresie la interior toate piesele sunt calitative atat dpvd al materialului cat si al precizei prelucrarii, iar piesele sunt generos dimensionate. Motorul este brushless varianta outrunner 24v si 2kw cu reductor lanetar integral metalic cu raport de demultiplicare 72:1. Problema motorului era ca la anumite turatii incepea sa vibreze puternic, asa  ca l-am desfacut sa vad care e problema si am observat carcasa motorului este fisurata, evident s-a oalizat si atinge statorul, iar o parte din magneti sunt usor deplasabili din locasele lor. Probabil la viata lui motorul fie a avut un defect de fabricatie fie a fost lovit puternic de fostul propietar, totusi sper sa-l pot repara.

bogdanminitehnicus

Betto

A intrat apa in el si gheata la unflat si crapat (?).

bogdanminitehnicus

Citat din: Betto din Septembrie 14, 2018, 06:40:45 PM
A intrat apa in el si gheata la unflat si crapat (?).
nu era gram de rugina inantru si electronica e ok

felicimond

Salut, ma bucur ca iti continui proiectul si multumesc pentru oferta de ajutor. . Eram curios cum arata suprastructura pentru sustinerea panourilor solare. Daca ai niste poze, sunt bine-venite.

bogdanminitehnicus

Citat din: felicimond din Septembrie 15, 2018, 08:13:18 AM
Salut, ma bucur ca iti continui proiectul si multumesc pentru oferta de ajutor. . Eram curios cum arata suprastructura pentru sustinerea panourilor solare. Daca ai niste poze, sunt bine-venite.
Salutare din pacate nu am suporturile de panouri sunt in lucru, ele vor fi din dural patrat 25x25, iar bara transversala va fi usor curbata asa incat tot panoul sa aiba putina curba. Din pacate la varianta pe care am ales-o trebuie sudura in aluminiu. Cum le termin o sa postez poze.

bogdanminitehnicus

Ma gandesc ca asa de amorul artei poate gasim de imprumut un motor termic de 5 cp la vreun coleg de forum, sa vedem cum ar fi fost si pe termic :))