Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mariusbig

De 2 ani numai pe bratul Sf. Gheorghe si adiacent au fost facute cca. 60 de dosare penale pentru braconaj , cu confiscari de barci , etc. Nici una nu s-a sfarsit cu condamnare cu executare efectiva , cateva cu suspendare - maxim 8 luni si restul ......nu au fost probe concludente !!!!!

ziuamarinei

In gura portului unde tin barca e o plasa data la fund din cap de mol pana in mal, inchide gura portului perfect. Am obs ca pestele in perioada de prohibitie vine si depune in apa linistita a incintei. Dupa pestele pasnic migreaza si rapitorul. Plasa o agat cu jigurile frecvent, e plina de platicuta ,morunas. ciortani si strapi in general peste marunt care creste in bazin pana la o anumita varsta dupa care prinde curaj si da sa iasa in Dunare. Dar plasa fiind omniprezenta va dati seama ce urmeaza. Personal am distrus, taiat in doua trei bucati plasa , in alte doua ocazii am agatat intentionat ancora in ea si am tras-o in mijlocul Dunarii si am aruncat-o. Am vorbit cu cei de la TN si au scos-o si ei, iau facut dosar braconierului si cam atat. Duminica plasa era la locul ei. E dezarmant. In alte dati am anuntat pana si Pol De Frontiera, am filmarea acasa cand au scos plasa. A doua zi era alta in loc.
In ultima iesire in delta exact pe portiunea de reconstructie ecologica a Dunarii Vechi intre Raducu si mila 8 am depistat cu sonarul cel putin 9 plase. Vin noaptea le controleaza si le pun la loc. Agentul Eco din zona doarme, cum dorm toti si la ANPA. Exista doar pt a recolta taxa aia de 30 roni si a toca fonduri europene. Niste .... nici nu stiu cum sa-i numesc. Din punctul meu de vedere toata vina e a agentilor din zona care cred ca sunt depasiti de situatie.

ziuamarinei

Maine cand ies o tai toata. Am sa va pun niste poze.  >:( >:( >:(

mariusbig

Ca fapt divers , in august in 4 zile am fost controlat de 3 ori consecutiv de ei , de un domn , Marco , cred , pe Sfantu , mi-a gasit 2 somni de 52 si 54 cm in juvelnic , la vedere . I-am spus ca sunt legali - pe interior bordaj am trasat cu marker negru cm , sa nu fie probleme - mi-a spus ca sunt mici , degeaba i-am spus ca se masoara de la bot pana la baza cozii 50cm la somn, etc. Ca vine frontiera , ca vor fi probleme ...  . l-am intrebat ce se intampla cu plasarii din holbina,solomon,cei din prima bucla stanga ,gura perivolvca....... a ramas ca-n tren.
Am eliberat pestele , eram in concediu si am vasle de aluminiu, nu dor foarte tare , si sunt prieten cu seful lui . Data viitoare , anul viitor , uit de prietenie si iau vasle de lemn ......

mariusbig

Problema nu este la noi , turisti sau pescari amatori - este la ei =>  atitudine , masuri , eficienta si poate rezultate !!!

ziuamarinei

Nu m-am putut abtine. ;)  Pe la 4:30 a.m. m-a luat asa o neliniste si ca drept urmare la 6:30 deja dublam capul de mol cu directia Scurta. O zi supeba, companie placuta, motivati pana in varful jigurilor de vremea frumoasa.
Trei dataturi, gume mermelite si o groaza de jiguri lasate nada prin cioate, doar un ren mic pe la doua litre luat.
Spre finalul partidei mi-a dat un somn in jig si a facut ce a vrut el cu mine. Dupa 20...30 min, timp in care a iesit coada langa barca de doua ori, a plecat intr-o cioata si dus a fost. Oricum adrenelina curata avand in vedere ca Basspara-ua combinata cu un cast Shimano nu e ceea ce trebuie pt un asemenea peste. Nu regret decat ca nu am avut acumulatorul schimbat la camera.
In rest trageti voi concluziile.  ;)
Pe o vreme ca asta nu merita o secunda sa stam printre asfalturi.

PS  Plasa nu era  ;D :D :D :D.

mariusbig

Magnific. Superb.
Multumim Dragos.

ziuamarinei

Citat din: mariusbig din Decembrie 23, 2015, 08:18:10 PM
Magnific. Superb.
Multumim Dragos.

Cu placere. E superba Dunarea, buna de pescuit si plimbare, cat mai tine vremea cu noi.

ziuamarinei

Am terminat de personalizat si bradul. ;D

pava

Hehe !  Eu am si un rapitor activ in zona !

mariusbig

ziuamarinei

Citat din: pava din Decembrie 25, 2015, 05:45:34 PM
  Hehe !  Eu am si un rapitor activ in zona !
La iarna, cand da frigul vin la tine sa ne antrenam cu pisica. ;D ;D

pava

da , cand a vazut gumele: atac instant si precis  ;D