Pescuitul, boala grea :)

Creat de Vali, Februarie 08, 2012, 09:31:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tiganusmc

Va salut domnilor  ,

M-am intors din Delta sambata trecuta , dupa aproape 7 zile petrecute in zona Mila 23 ,  insa acum am gasit cateva minute libere sa va relatez cum sta treaba pe Dunarea Veche .
Curge iarba fara oprire de luni , 27 iunie , pana in prezent  , atat la suprafata cat si "intre ape" , fenomen ce face din pescuit un adevarat sport extrem/substitut al mersului la sala . La un moment dat veneau insule formate din iarba si buturugi de dimensiuni destul de mari , cu locatarii aferenti , cormoranii :) .
Cum nu s-a putut sta mult cu betele in apa , capturile au fost putine . Am reusit sa aduc in barca un crap la 5.5 kg , cativa carasi si ciortani .
Asadar , de evitat zona pana se termina cu iarba din lacuri .

Fire intinse !
Marius .
Fishing cheaper than therapy

tiganusmc

mariusm piesenoi111

Bravo Mariusica...nu stiu care din voi sa zic ca e mai frumusel...tu sau crapul :) ?

Intersect

Asa este Dunarea plina de iarba,dar de acum majoritatea a dat in mare.Dunarea este curata,aseara am iesit la salau dar vant mare si din pacate nu am twistere mari(40 g) greseala mea ,macar am gasit pragurile si oportunitatile.Daca aveti nevoie de informatii de la Sfantu intrebati-ma.Fire zbuciumate.
Born to fish,forced to work!!!

radu andritoiu

si uite asa se naste o idila [ " nu stiu care din voi sa zic ca e mai frumusel...tu sau crapul " ], evident , doar pescareasca

tiganusmc

Citat din: mariusm piesenoi111 din Iulie 05, 2016, 01:35:24 PM
Bravo Mariusica...nu stiu care din voi sa zic ca e mai frumusel...tu sau crapul :) ?

Crapul ,Mariusica , crapul :))

Alex1958

Citat din: Intersect din Iulie 05, 2016, 02:05:57 PM
Asa este Dunarea plina de iarba,dar de acum majoritatea a dat in mare.Dunarea este curata,aseara am iesit la salau dar vant mare si din pacate nu am twistere mari(40 g) greseala mea ,macar am gasit pragurile si oportunitatile.Daca aveti nevoie de informatii de la Sfantu intrebati-ma.Fire zbuciumate.
Te rugam sa ne mai tii la curent cu situatia apei maine si poimaine, daca mai esti pe acolo!
Multumesc!
PS Ai rezolvat cu motorul?

ionpescarul

Si pe mine ma mananca ,dar cred ca ma duc degeaba si a mai aparut o necunoscuta in ecuatie ,(ba chiar 2 daca tinem cont de vremea schimbatoare de la sfarsitul saptamani) deci daca Chilia e inca destul de tulbure si nu i-mi convine sa stau cateva zile degeaba ,in unele lacuri apa a inceput sa se strice si sunt cam in ceata.

Betto

Apa este in scadere pe toata linia. Daca scade, se va si limpezi. Pescuitul la crap la aceste cote crescute ale Dunarii si interferentelor de nivel, anul acesta a fost pana acum, un an dezastruos. Somn sa prins la si cate 20-30kg la un pripon, insa de 2 zile de cand a dat apa in scadere sa taiat de tot. Daca tendul scaderii nivelului Dunarii se va mentine asa, nu cred ca acest sfarsit de saptamana va fi unul fructuos. Pestele statea doar in locurile adanci si involburate, unde temperatura apei e mai rece. http://www.afdj.ro/ro/cotele-dunarii

Alex1958

Salut,
Eu unul mi-am notat la toate partidele de anul trecut (si am continuat si anul asta) data de intrare/iesire, cotele la Tulcea si temperaturile.
Anul trecut am avut o partida buna pe Chilia -in 11-14 iunie si pe scadere de 33 cm. In schimb cand s-a incalzit apa si in masa Dunarii dupa 15 August -scoteam plumbul de la +10m cald - n-a mai mers. S-a reluat in jumatatea a doua a lui septembrie.
Anul asta m-a deranjat tulbureala- n-a fost chip sa merg pe brate....
Inainte sa se incalzeasca de tot incep sa moara scoicile. Putrezesc si ies la suprafata. Am avut partide bune si foarte bune la somn si crap anii trecuti cu carne de scoica putreda. E nashpa, miroase dar prinde...Ma intreb daca au inceput sa pluteasca scoici deja...
Eu oricum ma duc maine dupa masa. Nu stiu exact unde, ma orientez la fata locului.
Fire intinse!

tiganusmc

Salut Alex ,

Pe DV incepusera sa iasa la suprafata scoicile moarte .

Fir intins !
M

Intersect

Citat din: Alex1958 din Iulie 05, 2016, 03:28:25 PM
Te rugam sa ne mai tii la curent cu situatia apei maine si poimaine, daca mai esti pe acolo!
Multumesc!
PS Ai rezolvat cu motorul?

Da cum sa nu(0740334470),azi am sa ies un pic pentru ca sa lasat vantul.Maine cred ca am sa merg pe Erenciuc apoi ma intorc la Sfantu prin balta.
Cu motorul urmeaza sa se rezolve,cand va veni timpul am sa descriu in topicul dedicat.
Born to fish,forced to work!!!

ziuamarinei

Miezul noptii, miercuri, un sfasit de zi sau un inceput de zi, in barca la pescuit.
Marunti cei drept , dar au facut deliciul unei partide scurte inceputa la ora noua seara.

bbl81

frumos, macar ati avut activitate.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

ziuamarinei

Frumos, activitate si racoare. Oricum spiningul pe timpul noptii e interesant. Sper sa iasa si ceva mare la poza.