Propunerea de ordin de prohibitie 2019

Creat de bradutzu, Decembrie 11, 2018, 02:26:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sico

Stiuca, de la data intrarii in vigoare a prezentului Ordin (4 februarie) pana la data de 15 martie inclusiv, dar si cu respectarea prevederilor art. (1), a respectivelor perioade de prohibitie.
In mod special, pe teritoriul RBDD, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ-sportiv la stiuca este permis numai cu retinerea a maximum doua exemplare pe zi, care sa insumeze nu mai mult de 5 kg, sau un singur exemplar daca greutatea lui depaseste 5 kg.
In mod special, pe teritoriul RBDD, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ sportiv la crap este permis numai cu retinerea unui singur exemplar pe zi, care sa nu depaseasca 5 kg.

gabriel.c

Pai asta va scriam eu in mesajul anterior vizavi de crap. (Doar 1 /zi sub 5 kg.

Alex1958

Colegilor mai experimentati in legislatie,
Care ar fi pedepsele pentru cei ce nu se supun canoanelor?
Si pe ce baza legala?
Multumesc!

RaduD

Citat din: Alex1958 din Februarie 06, 2019, 10:43:44 AM
Colegilor mai experimentati in legislatie,
Care ar fi pedepsele pentru cei ce nu se supun canoanelor?
Si pe ce baza legala?
Multumesc!

Pai scrie chiar in ordin. Daca te referi la perioada de prohibitie atunci OUG 23/2008 - Art. 59. -
Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz:
f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.

iar pt delta L 82/1993 - art 12 pct 26. pescuitul sportiv/recreativ în zone interzise sau în perioadele de prohibiție;
amenda + bonus  :o art 13 Uneltele de pescuit, navele, ambarcațiunile și mijloacele de transport, precum și alte bunuri folosite în săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 12 se supun confiscării.

RaduD

Am uitat sa precizez pt delta cuantumul amenzii de la 1.000-3.000 lei (HG 341/2002) precum si predarea marlitei catre organ (L82/1993 art. 13)

stefand600

In acest caz, daca sunteti Romani "adevarati" faceti-va permise de acces in DD pe un an de zile astfel incat sa nu se poata determina perioada cat ati fost la pescuit si sa puteti spune ca sunteti ati prescuit mai multe zile in functie de cantitatea de peste prinsa/cumparata de la electricienii deltei. Daca aveti permise de acces in DD pe zile, evident ca nu puteti justifica cantitati mai mariu decat multiplu de 5 al zilelor de acces in DD.
Stefan D

gabriel.c

Ca la noi ..... la nimeni..... ma întreb ce or face electricienii deltei ?

mariusbig

Eu în fiecare an merg de 6-7 ori în balta câte o săptămână. Anul acesta nu voi merge. Ma duceam sa ma relaxez, nu sa stau stresat ca am 2 ciortani de 2 kg în juvelnic pentru o prejeala și o ciorba și dacă vine organul îmi iau amenda și poate vreun dosar.
De pierdut vor pierde prietenii mei de acolo, unde eram cazat. Circa 80-90 mil pe an numai de la mine basca încă 5 amici.
Prefer sa stau la mine pe Bicaz. Nu e delta dar mi-am luat barca sa pescuiesc, nu sa ma frece unii la cap.

Alex1958

Citat din: RaduD din Februarie 06, 2019, 12:35:15 PM
Pai scrie chiar in ordin. Daca te referi la perioada de prohibitie atunci OUG 23/2008 - Art. 59. -
Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz:
f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.

iar pt delta L 82/1993 - art 12 pct 26. pescuitul sportiv/recreativ în zone interzise sau în perioadele de prohibiție;
amenda + bonus  :o art 13 Uneltele de pescuit, navele, ambarcațiunile și mijloacele de transport, precum și alte bunuri folosite în săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 12 se supun confiscării.
Salut,
Eu sunt mai indaratnic asa, ca sa nu zic altfel!
Nu pescuiesc in perioada de prohibitie, nici in zone de protectie, nici specii protejate. Ma gaseste organu' de control cu un crap de 6 kg in juvelnic. Pe ce baza ma amendeaza?
In ordin scrie ca "Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei ,,Delta Dunării", cu modificările și completările ulterioare." Intreb daca in aceste OUG/Legi se aminteste ceva de C&R, limitarea nr de capturi sau de greutatea pestelui.
Multumesc!

iulian_cioclin

Iti dai seama? Organul de control trebuie sa aiba si cantar calibrat metrologic. 5 kile ale mele, poate nu sunt ca 5 kile ale lui. Daca nu depui contestatie.

drmarius

Tot nu intelegem un lucru simplu.
Legea este doar pentru noi!
100%

RaduD

Citat din: Alex1958 din Februarie 07, 2019, 09:54:20 AM
Salut,
Eu sunt mai indaratnic asa, ca sa nu zic altfel!
Nu pescuiesc in perioada de prohibitie, nici in zone de protectie, nici specii protejate. Ma gaseste organu' de control cu un crap de 6 kg in juvelnic. Pe ce baza ma amendeaza?
In ordin scrie ca "Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei ,,Delta Dunării", cu modificările și completările ulterioare." Intreb daca in aceste OUG/Legi se aminteste ceva de C&R, limitarea nr de capturi sau de greutatea pestelui.
Multumesc!
Am inteles dilema acum. Eu rar retin peste si nu mi-am pus problema. Exista o limitare generala de 5kg/zi.
In rest, ptr C&R sau nr. capturi la anumite specii nu sunt sanctiuni exprese ci doar implicite, iar cea mai probabila este urmatoare: Art. 58.OUG 23 - Următoarele fapte constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
a) pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;

corob cu art.2 tot din OUG 23 18. pescuit - activitatea de extragere a resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale, cu respectarea măsurilor pentru protejarea, conservarea și regenerarea resurselor acvatice vii;

Alex1958

mariusm piesenoi111

Domnilor o întrebare scurtă.
Ma pot baza pe asta sau merg pana acolo si arunc un băț si îmi pierd si barca si tot ca le confisca vigilenți
La asta ma refer:
NOU!! Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei ,,Delta Dunarii" este permis pescuitul recreativ tot timpul anului pe cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe, in zonele cuprinse intre km.: 29-44; 49-58; 64-84, numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch and release).

Alex1958

Salut,
Ai grija de unde iti iei informatiile. Ziaristii sunt uneori urechisti.
Citat din Ordinul nr_ 54-76-2019 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019
"Articolul 4
Se declară zone de refacere biologică pentru resursele acvatice vii următoarele:
...
5.e) cursul vechi al brațului Sfântu Gheorghe, în zonele cuprinse între km: 29-44; 49-58; 64-84, tot timpul anului, cu excepția pescuitului recreativ/sportiv, permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch and release) și a pescuitului comercial, permis numai în perioada 1 decembrie-31 martie, iar în perioada 31 martie-15 iunie inclusiv se admite doar pescuitul scrumbiei între km 57-58, fără a aduce atingere perioadelor de prohibiție prevăzute în prezentul ordin;
Articolul 5
În zonele și perioadele menționate la art. 3 și 4 sunt interzise:
1.a) pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii;"

Deci nu ai voie in prohibitie deloc si nici sa iei peste in restul anului.
Chestia cu confiscatul barcii cred ca e o petarda. Din ceea ce am citit eu se aplica numai la infractiuni.
Fir intins!