Croaziere grecesti : EGEEA DE MAI

Creat de Florio, Noiembrie 06, 2016, 09:35:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Florio

Aici vă orientați și voi la fața locului, pentru că în cele trăite de mine, turcul de la marina Canakkale a fost foarte ferm în a nu părăsi incinta marinei, altfel "Police problem !" :) .
Iar incinta marinei este un mic țarc în jurul cheiului, care include biroul lor si toaletele cu duș. Nimic de cumpărat.
Apreciind că aprovizionarea pentru barca de 7m în circuitul acesta înseamnă și o tură prin localitate, va trebui să faceți intrarea, cu crew list și tot tipicul.  Dar nu e ca la Istanbul, ci mult mai simplu și desigur, mai puțin costisitor.
În rest, dacă ați avea autonomie, ați putea străbate traseul aferent Turciei fără bătăi de cap, fiind cu regim de ape internaționale.

deltasub

Voi incerca sa nu ma opresc decat poate undeva inainte de bosfor. Am rezervor de 120 litri de combustibil.
In caz de nu voi avea timp pentru tot traseul,  o optiune ar fi sa las barca in nordul Greciei pentru un an, preferabil pe uscat.
M-ar interesa daca cineva cunoaste un loc cu preturi mici.

Florio

Citat din: deltasub din Aprilie 23, 2017, 08:20:29 AM
Voi incerca sa nu ma opresc decat poate undeva inainte de bosfor. Am rezervor de 120 litri de combustibil.
In caz de nu voi avea timp pentru tot traseul,  o optiune ar fi sa las barca in nordul Greciei pentru un an, preferabil pe uscat.
M-ar interesa daca cineva cunoaste un loc cu preturi mici.

Pentru Grecia, cel mai aproape de Dardanele-Bosfor, ar fi Lemnos, marina din nord (nu e o marina privata, ci un chei local). Marine sunt mai răruțe la greci și deloc ieftine. Dar din Lemnos e greu cu transportul persoanelor către casă.
O sugestie de a lăsa barca în zonă, ar fi la Alexandropolis. E foarte aproape de Romania, cam 480 km până la Giurgiu. 
Peste iarnă, am prieteni care și-au lăsat bărcile la Kavala sau Thassos.

De trecut dintr-o bucată peste Turcia, e foarte posibil, cu o oprire la statia de carburant din Istanbul. Lemnos-Istanbul 180 mile, 36 ore, mai puțin de 110l de carburant, cred. La o nevoie se mai poate opri și pe parcurs, de exemplu in insula Marmara, am avut ocazia o data. Nu s-a ofuscat nimeni că n-aveam intrare in Turcia. Și am stat de azi pe maine.
Totuși cred că un pasaj rapid, cu ore multe și carturi, nu e chiar călătoria perfectă de vacanță.  :)

ghrt

Vă sugerez să faceţi un topic separat cu sugestii de cheiaj peste iarnă în nordul Egeei. Sunt destule bărci ţinute în această zonă de români.

pelicanul

Citat din: ghrt din Aprilie 23, 2017, 10:40:09 AM
Vă sugerez să faceţi un topic separat cu sugestii de cheiaj peste iarnă în nordul Egeei. Sunt destule bărci ţinute în această zonă de români.
Da, i-am poluat povestea lui Florio. Poate ca ar mai trebui un topic si cu trecerea prin strimtori, nu? :)

deltasub

Multumesc pentru raspunsuri,  asteptam continuarea povestirii lui Florio!

calin1967

Deltasub, un prieten a venit cu o barca de 37 de picioare din Italia in Grecia. A oprit inainte de Messina sa faca iesirea din Italia. Oamenii aia care vorbeau o limba ciudata s-au speriat, au inceput sa scotoceasca legile si dupa vreo trei ore i-au zis sa-si vada de drum ca nu trebuie niciun act.

deltasub

Florio

Citat din: pelicanul din Decembrie 09, 2016, 08:01:01 AM
@Florio
M-ai zapacit de tot cu Janis ala!
Cind am citit prima data am crezut ca e vorba de vreo taverna unde se string palicarii pensionari sa asculte "Piece of my Heart"  :)
Dupa aia m-am gindit ca o fi vreo englezoaica pasionata de bucataria greceasca, cum e aia din Nikiti. Jane parca o chema...
Abia pe urma mi-am adus aminte ca in Ammouliani exista un Yannis. Care are si taverna. Pai daca la greci nu folosim "Y" -ul grec, atunci unde? Si daca nu Yannis atunci cine?  ;)

Am niște imagini proaspete de la prietenii noștri care se află în acest moment la Ammouliani (fără mine :) ) .
Unde?
În golful unde poposisem anul trecut. Despre care spusesem că e la taverna lui Janis. Apoi Tzanis. Și după Pelicanul , Yannis.
Una peste alta, se citește pe colăcelul din imagine cum își spune :)

La cheu sunt barca lui Răzvan- Evergreen și a lui Mihai- Oday .

Florio

Si inca una proaspătă, cu tot cu Pelican și White Russian :)

Dbr

Da frumos...foarte frumos. Eu din pacate a trebuit sa plec ieri dimineata pentru a fi azi apt de treaba azi. Asadar din punctul meu de vedere tot ce fusese planificat s-a terminat cu bine. Am dus una bucata Pelican plus Sasanka lui la apa iar la intoarcere am adus cu platforma cavaletul lui Vlad de la Fox inapoi la Tubal.
La plecare ma intalnesc cu grecul Thanassis (cel care ne lanseaza barcile la apa) intr-un supermarket unde intrasem sa luam cate ceva pentru drum:
- Hey prietene ce faci pleci? imi striga el intinzand mana prieteneste...
- Da plec. But ,,I'll be back'' soon...
Si incepe sa turuie ca o moara cum ca este greu sa dea Foxul lui Vlad la apa de pe cavaletul lui ,ca are pescajul mare samd...bla bla...La care eu ii raspund:
- Pai la ce barci mari dai tu la apa acolo la tine , te sperii de una asa de mica ? ;)
L-am lasat ingandurat strangandu-i mana prieteneste.
Revenim in locatie cat de curand posibil , cand se va reintruni gashca data viitoare:)
Stima tuturor.

pelicanul

Citat din: Florio din Mai 31, 2017, 07:49:38 AM
Am niște imagini proaspete de la prietenii noștri care se află în acest moment la Ammouliani (fără mine :) ) .
Unde?
În golful unde poposisem anul trecut. Despre care spusesem că e la taverna lui Janis. Apoi Tzanis. Și după Pelicanul , Yannis.
Una peste alta, se citește pe colăcelul din imagine cum își spune :)

La cheu sunt barca lui Răzvan- Evergreen și a lui Mihai- Oday .
E adevarat, omul poate sa-si spuna cum vrea. :) Asta imi aduce aminte de povestea (nu stiu cit de adevarata) acelui ospatar de la Navrom pe care il chema Gheorghe Degeratu si care ajunsese sa rupa inimile americancelor bogate de pe Coasta de Azur sub numele de Giorgio Della Frigo. :)

radu_d

pelicanul

Citat din: radu_d din Iunie 05, 2017, 12:29:22 PM
sal, ce adancime e la cheu?

La Janis? 1,5 m, cu bolovani maricei pe fund. Cheiul inalt, din beton foarte rugos. A trebuit sa pun baloane de acostare sub parime pentru ca altfel in doua ore ramineam fara ele din cauza frecarii cu marginea cheiului. Portul nu prea este adapostit, barcile se zbintuiau destul de tare pe un vint de SSW de forta 4 -5 cu valuri cam de un metru la intrarea in port.

Razvan Evergreen

Dar nu zice nimeni nimic de marina  din Sarti? Se poate sta acolo o noapte? E cu plata?