Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

dany

In primul rand i-mi cer scuze.Ieftinelile pe care le-ai prezentat in afara de faptul ca sunt din profile subdimensionate mai au si alte surprize.Suna la ei si ai sa vezi ca vinciul,rolele ,poate si instalatia electrica ,uneori, si roata de manevra,nu sunt incluse in pret....

bogdanminitehnicus

Daca aveti sugestii de alte peridocuri mai calitative va rog spuneti-va parerea

dany

La remorciromania in bucuresti :peridoc neptun navy 7/17 pt. barci de pana la 5,5 m sau      la arad[au punct de desfacere si la brasov-astia de la arad-vand acelasi produs]

crysty

Cred ca mai bine ii contactezi si pe cei de la Relian si de asemeni pe cei de la Navio. Eu am avut peridoc de la Relian si a fost ok iar acum am de la Navio si este ok.Cu cei de la Navio poti si vorbi sa iti faca ceea ce vrei dar s-ar putea sa fie necesar sa mergi pe la ei pe la sediu sa vorbesti cu dl. Viorel si sa vezi ce si cum. Cei de la Relian sunt mai scortosi si nu prea ai ce vorbi cu ei (de la ei cumperi ce stiu ei sa faca - nu modifica nimic). Am si un peridoc de skyjet, dar german, de la Jetloader si a fost destul de scump. Mai mult, cele de skyjet sunt gandite pentru jeturi si va trebui sa le mai adaptezi pe ici pe colo, iar la cat costa nu are rost.
Ai mai avea o varianta - sa cumperi ceva la second hand si apoi sa il adaptezi cerintelor tale ceea ce il va face mai atractiv; dar pe final cred ca ajungi pe undeva la pretul din nou al unuia pe o barca, diferenta constand in faptul ca il ai deja modificat pentru ce iti trebuie tie.
Mare atentie la statutul peridocului cu acte si/sau inscris.

bogdanminitehnicus

Citat din: dany din Ianuarie 02, 2020, 07:53:45 PM
La remorciromania in bucuresti :peridoc neptun navy 7/17 pt. barci de pana la 5,5 m sau      la arad[au punct de desfacere si la brasov-astia de la arad-vand acelasi produs]

Am fost la remorci romania sa vad neptunul, am tras de el mi se pare rigid, si cred ca e o alegere ok,  pretul final cu roata de manevra si vinci ajunge la 4000 ron

bogdanminitehnicus

Salutari, momentan am lasat la o parte peridocul pe mai tarziu, m-am apucat si am refacut electronica de comanda, stik-uri cu hall sensor, 2 intrerupatoare pentru on -off motoare, si un intrerupator care da cam 90% din voltajul acumulatorilor  (stikurile dadeau doar undeva la 80% din voltajul acumulatorului) si un ceas.
Caderea pe dioda e 0,2V.
Urmeaza sa fac echilibrarea elicilor, are o mica bataie in mers mai tare, insa trebuie sa fac un mic dispozitiv de echilibrare.

bogdanminitehnicus

salutari, m-am gandit sa reinvii topicul solar si sa postez pareri, impresii si nazuinte mai ales acum cand timpul ne permite.
Ca si modificari anul asta voi mari productia solara de la 750w la 1360w cu 4 panouri solare de 340w monocristaline si voi face un bimini demontabil din panouri solare. Am pus o poza cam cum ar putea arata, ce parere aveti?

bogdanminitehnicus

si pun si un timelapse din ultima plimbare de anul trecut de la cochirleni pe dunare, mai mult de fun, eu nu prea sunt incantat de ce a iesit, ramane sa vad ce mai pot improviza

https://www.youtube.com/watch?v=Vzx6nrpBEZc&feature=youtu.be

Florio

Citat din: bogdanminitehnicus din Aprilie 15, 2020, 08:54:00 PM
salutari, m-am gandit sa reinvii topicul solar si sa postez pareri, impresii si nazuinte mai ales acum cand timpul ne permite.
Ca si modificari anul asta voi mari productia solara de la 750w la 1360w cu 4 panouri solare de 340w monocristaline si voi face un bimini demontabil din panouri solare. Am pus o poza cam cum ar putea arata, ce parere aveti?

Păi da, e cu o clasă mai sus :) .
Copertina rigidă poate susține două panouri, pe prova rămân cele doua, iar puntea din spate poate fi spațiu util.
În plus de asta, dă acces facil către motoare.
Succes!

Florio

Citat din: bogdanminitehnicus din Aprilie 15, 2020, 09:04:46 PM
si pun si un timelapse din ultima plimbare de anul trecut de la cochirleni pe dunare, mai mult de fun, eu nu prea sunt incantat de ce a iesit, ramane sa vad ce mai pot improviza

https://www.youtube.com/watch?v=Vzx6nrpBEZc&feature=youtu.be

Catamaranul merge foarte bine! Am observat că ai parcurs circa 18 km, jumătate în aval, jumătate în amonte, partea din amonte fiind edificatoare ca posibilități ale bărcii.
Adică ai mers în amonte, pe zona cea mai puternică a curentului, având și rafale de vânt frontal :) .
Nu știu detalii, cu ce viteză a mers, cât a consumat, cum s-a simțit. Dar ceea ce am observat, este un succes clar al proiectului. :)

P.S.
Montează-i frate și un catarg, ca să te mire ce autonomie low cost, capeți! În plus mai faci și sport :)

bogdanminitehnicus

Citat din: Florio din Aprilie 16, 2020, 09:18:03 AM
Catamaranul merge foarte bine! Am observat că ai parcurs circa 18 km, jumătate în aval, jumătate în amonte, partea din amonte fiind edificatoare ca posibilități ale bărcii.
Adică ai mers în amonte, pe zona cea mai puternică a curentului, având și rafale de vânt frontal :) .
Nu știu detalii, cu ce viteză a mers, cât a consumat, cum s-a simțit. Dar ceea ce am observat, este un succes clar al proiectului. :)

P.S.
Montează-i frate și un catarg, ca să te mire ce autonomie low cost, capeți! În plus mai faci și sport :)

as pune si catarg, dar nu mai e loc, toate le car pe masina :)
Viteza a fost asa: in aval pe Dunare ajunge instant la 8-9 km/ora, cu putin fortaj ajunge la 12km, in amonte merge economic cu 6 km/h, fortaj 8km.
Acum problema a fost ca in ciuda faptului ca motoarele si controlerele sunt identice, exista diferente de turatie ceea ce inseamna ca nu puteam sa merg cu amandoua in maxim, barca nu mergea drept. Solutia este fie sa montez unul dintre motoare cu ceva unghi la pupa, fie ca unul din motoare sa fie guvernabil. Eu am optat pentru varianta a 2-a, urmeaza sa lucrez la asta.
Pana acum am marit cursa stik-urilor (am mai castigat 0.8v) si probabil voi scoate si dioda, pt ca are cadere de voltaj 0,3-0,4v,si mai castig la viteza maxima.

bogdanminitehnicus

am mers cam 24 km cu o ora jumatate de pauza, iar bateria era undeva la 75%, deci se preconieaza si plimbari mai lungi:)