Raid Romania

Creat de x_petrolist, Aprilie 20, 2011, 09:06:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Gabytzu

gvincentiu

Citat din: byteworks din Martie 29, 2014, 09:54:29 PM
Interesant Vincentiu! Anul acesta cred ca va fi 90% vaslit.

Mi-am comandat rame!
Ce recomand eu pentru vaslit? o pereche de manusi (eu am avut de biciclist), palarie pe cap, crema de protectie (eu am avut spray si crema), apa la indemana, ceva moale sub fund (eu puneam prosoape) si lung pe spate. Partea nasoala e ca la trasul la rame scapi de colaceii de pe șolduri și un pic burta. Eu de'asta si vin, ca sa arat bine la vara.
Eu ma voi lipi colegilor in ziua de marti (incerc sa va interceptez pe traseu, la motor). Cateva detalii despre locul (curtea, rampa de lansare, locul de parcat masinile) ar fi binevenite.
Ganduri bune !

nicu

Gabytzu

Salut ,

Traseul s-a schimbat sau este cel prezentat in postarile anterioare ?

Multumesc ,

capitanu

Traseul este modificat, vom pleca de la Plopu, mergem spre gura de varsare a Dunavatului, apoi spre Perisor, Periteasca si ne intoarcem prin golful Holbina al lacului Razim, cu speranta ca vremea ne permite iesirea in lac si navigatia cu vele, Nu am reusit postarea hartilor cu traseul dar poate ma ajuta Florio care are mai multa experienta si cred ca si timp,

bluewave

hartile pe etape .
... sper ca Florio nu se supara ....
"No Whistling on Board"

Gabytzu

bluewave

si acum intrebarea emisiunii ... pe care il arboram ... stanga sau dreapta ?
"No Whistling on Board"

gvincentiu

Niciunul, pavilionul national trebuie deasupra si singur la catarg.
Ganduri bune !

Rumpi

Pavilionul national in pozitia de onoare, adica cat mai spre pupa. Ori pe catargul "bate pupa", ori pe baston portdrapel inclinat aprox. 15 grade spre pupa (sa stea desfasurat si daca nu este vant) montat la oglinda, ori ultratraditional prins pe vela sub pic pe marginea de cadere (pozitia traditionala pentru un sloop cu randa cu pic sau vela cu speteaza). Varianta populara de invergare pe straiul pupa sau pe pataraţină este incorecta deoarece pavilionul nu sta desfasurat.

Fanioanele de club se monteaza in varful catargului principal si sunt singurele care raman arborate in orice conditii (zi/noapte, proprietar absent sau prezent). Pe navele fara catarg sau in cazul existentei unui pavilion de armator la o nava cu un singur catarg se monteaza pe un baston prova dedicat. 

Pavilionul piratilor poti cel mult sa il ridici la cruceta babord. O alta pozitie ar insemna sa ca te declari pirat si orice nava a oricarei autoritati are voie sa deschida focul asupra ta.

In practica suntem in romania si poti sa iti pui orice pavilioane unde vrei ca nu se  streseaza nimeni. (desi parca aveam ceva articol in lege cu respectarea insemnelor nationale da nu stiu daca mai e valabil si daca era contraventie sau infractiune)

bluewave

multumesc de info ...
am omis sa spun ca sunt independente (cele 4 piese) ....
"No Whistling on Board"

byteworks

Si pavilionul tarii gazda, daca e cazul si dupa formalitatile de intrare, la cruceta tribord da?

Rumpi

Pavilionul de curtoazie (al tarii gazda) la cruceta tribord intr-adevar. Dar nu dupa formalitatile de intrare ci de la intrarea in apele teritoriale ale respectivei tari. Inainte de formalitatile de intrare sub acesta se arboreaza pavilionul Q (un patrat galben) prin care ceri drept de libera practica. Pe net o sa mai gasesti opinia ca inainte de formalitati nu afisezi pavilionul de curtoazie ci doar Q si destui oameni care fac asta dar personal nu cred ca e corect.
Sunt natiuni unde lucrurile astea conteaza si altele unde autoritatile sunt mai mult sau mai putin indiferente.
Eu personal nu as vrea sa ma prinda turcii fara pavilionul lor afisat (indiferent ca am intrat deja in tara sau nu), cu pavilionul lor murdar, rupt, decolorat sau mai mic decat cel national ca nu vreau sa contribui la economia lor nationala cu banii de amenda, sau mai rau, sa risc puscaria (daca sunt de parere ca dezonorezi pavilionul).   

Gabytzu

Salutare,
Un program pentru Raid are cineva?
la ce ora ne vedem la Plopu??

multumesc frumos,