O prima barca care mi vine in minte este gonflabila Intex Seahawk II
Barca are potential, si o constructie mult mai solida decat multe pontoane imbracate in panza.
Ceea ce ii trebuie ca sa fie perfecta este un cadru de metal pentru vaslit cam ca cele din imagine.
Alte idei despre cum ar trebui adaptata o astfel de barca, sau alte ambarcatiuni simple, ideale pentru iesit pe apa cateva ore?
Salut Mihai, titlul topicului tau nu prea se potriveste continutului!
nu pot fi de acord cu tine referitor la barcile gonflabile ca fiind barci bune pentru pescuit decat in anumite conditii sau locuri!
Ideea este de a ne referi la barcile de pescuit dpdv al pescarilor sportivi si nu al pasionatilor de barci! Pentru a intelege mai bine sa zicem ca nu il voi contrazice pe Vali in ceea ce priveste constructia unei barci dar oricand pot sustine care sunt nevoile uni pescar sportiv (probabil el ne poate povesti mai multe despre nevoile "plasarilor")
Eg:
- o pneumatica este de preferat la o iesire pe mare de cat o barca de fibra dar si aici depinde de forme si dimensiuni!
- o barca de fibra este de preferat la un pescuit la dunare sau delta pentru pescuitul Crapului sau somnului (doar fibra) din motive clare de deteriorare (crapul si somnul in general se localizeaza in zone cat mai accidentate unde curentul este oprit de diverse structuri depunand sedimente = mancare naturala) si nu cred ca are cineva curaj sa bage o pneumatica intre niste cioate care de obicei sunt pline de scoici de care barca sa se frece timp de 12 ore si in acelasi timp sa aiba 10 - 20 m de apa sub barca si un curent teribil
- in acelasi timp pentru un pescuit la rapitor unde nu se impune ca barca sa fie bagata prin toate ragaliile (substratul si structurile se esploreaza cu artificiale)se poate folosi o pneumatica fara probleme indiferent de unde se face pescuitul si fara riscuri barca fiind tinuta la distanta de zonele periculoase!
In afara de faptul ca pot fi subiectiv in ceea ce priveste barcile rigide sunt convins ca barcile pneumatice folosite pentru pescuitul la Dunare si in Delta (exceptand pescuitul rapitorului cu momeli artificiale) sunt supuse unui grad de uzura atat de mare incat nu isi justifica investitia!
In acelasi timp confortul intr-o pneumatica pentru stationar este unul f, f, f redus!
Postul prezent va servi crearii unei polemici constructive si va fi tratat ca atare ;) ;) ;)
Sa auzim numai de bine!
Citat din: Mihaif99 din Februarie 24, 2012, 05:10:16 PM
Alte idei despre cum ar trebui adaptata o astfel de barca, sau alte ambarcatiuni simple, ideale pentru iesit pe apa cateva ore?
Despre barcile mai mici, cred ca sunt bune de folosit pe ape linistite - balti, lacuri mici, si mai putin pe ape mai periculoase precum Dunarea. In afara de pneumatice, eu mai vad minim 2 alternative pentru iesiri scurte:
1. cartopper rigid - preferabil din fibra sau sandwich cu placaj. Se poate transporta usor pe masina, este stabil, poate duce 2-3 oameni la nevoie, se propulseaza la vasle sau motor mic - termic sau electric. Singurul dezavantaj fata de pneumatica e ca ocupa loc la depozitare.
2. canoe stabila (cu fund plat) - la fel se transporta usor pe masina, are ca avantaj viteza (datorata lungimii mai mari la plutire), se poate propulsa la padela, pagaie, vasle sau motor - electric sau termic, si poate si la vela. Este mai versatila decat un cartopper, putand fi folosita si la iesiri de agrement.
Vali, ce te faci cand omul locuiesti la apartament?
Bradutu, daca intrii pe rapitori.ro vei vedea ca multa lume foloseste cu succes barci pneumatice pe Dunare. unii au ajuns foarte eficienti.
Exista planuri de barci pliante?
Citat din: Mihaif99 din Februarie 25, 2012, 03:58:06 PM
Exista planuri de barci pliante?
Bineinteles:
https://www.boatdesigns.com/10-Fold-Up-folding-boat/products/272/
http://www.glen-l.com/designs/special/dsn-foldb-frame.html
Orice barca e usoara, mai ales pe luna, asa ca nu e cazul sa va certati. Seahawk II este perfecta, din punctul de vedere al pretului, mai ales daca e culeasa la promotie cu 500 de lei. Fara promotie, nu prea mai este asa atragatoare. Din puct de vedere barcistic este ok doar pe ape linistite.
Salut!
Eu am avut un seahawk II - e o barca extraordinara pentru banii pe care-i dai pe ea. Mergeam la pescuit in ea cu nevasta si catelul :) . Am incercat sa-i pun un motor de 2.5 cai si aici era buba. Daca eram singur in barca se ridica de bot foarte tare. Cu un motor electric daca pui bateria in fata barcii cred ca e ok. Pentru cei care abia pasesc pe acest teritoriu cred ca e barca potrivita care sa-i infesteze cu virusul plimbarilor pe apa. Mie si acum imi pare rau ca am dat-o.
Eu spun ca pentru pescuitul la fund,de care vorbeste Bradutzu,ce vizeaza capturi serioase ,barcile minime pe Dunare sant Delfin" si Brates",glisoare ce necesita motor >25cp,dar sant stabile [4m/1,6m] si au viteza,astfel ca nu te apuca miezul zilei pe drum.
Pentru cei mai putin grabiti,cred ca Pescarus [4,6m/1,4m], e un minimum minimorum' la Dunare. Cu un motor in jur de 8 cp.
Pescuitul la pluta sau naluci se poate face din aproape orice tip de gonflabila,ori un catamaran f. mic
Dar cate bordeie,atatea obicee" :)
Sunt de acord cu tine!
In acest moment aproape ca m cumparat o salupa 4.3 x 1.7 ce are un motor de 55 HP cere imi satisface minimul de confort, viteza, siguranta si stabilitate "la ancora"
Pai ce leagatura are barca ta de 55 CP, pe care iti doresc sa o stapanesti sanatos, cu barcile usoare cara fac subiectu acestui topic?
Ei, nu-i lua si tu tare, s-au abatut putin vizavi de barcile de pescuit la fund :). Iar barca lui bradutzu e chiar usoara, insa fostul proprietar i-a pus un motor supradimensionat, ca sa care 4 grasi cu toata bautura dupa ei :D.
Motor supradimensionat pe barca usoara woooo-hoooooo. Stim... Trebuie sa scriu articolul. :)
Oricum o sa-l lasam pe Bradutzu sa ne spuna si el ce-l "doare" vizavi de barcuta cu steroizi ;).
Deocamdata ma doare sa vad ca o pot inmatricula pentru ca dupa vizita la capitanie ma cam doare capul dar om vedea..............astept sa o inmatriculeze proprietarul si sa o cumpar inmatriculata!
Citat din: Mihaif99 din Februarie 27, 2012, 04:58:22 AM
Motor supradimensionat pe barca usoara woooo-hoooooo. Stim... Trebuie sa scriu articolul. :)
OK, tocmai am adaugat experienta mea la sectiunea de barci pneumatice.
@Cristi imi aduc aminte ca am vorbit atunci cand ti-ai cumparat motorul. Ti-am explicat atunci ca apreciez mult barca ta, in pofida celor care incercau sa te descurajeze!
Daca ar fi dupa mine, as vrea o barcuta si mia mica decat Seahawk II, tot gonflabila dar care sa mearga decent bine la vasle.
Ceva ultra usor!, undeva la 5 KG, dar vreau un material la fel de solid ca Seahawk II.
@Mihaif99:
Am ajuns sa apreciez barca abia dupa ce am vandut-o. Mi-am luat o pneumatica de 2.3 m cu placa de motor si chila gonflabila. Acum mi-am cumparat si un motor yamaha de 5 cp. Probabil ca o sa merg cu o viteza relativ decenta spre locurile de pescuit, dar necazul e ca in barca nu mai incape altcineva. Imi amintesc de vremurile cand mergeam la pescuit cu Seahawk-ul pe o balta superba cu apa limpede de vedeai la 3 metri si vegetatie bogata. Echipajul era format din nevasta si catel (eu eram capitanul). Incapeam toti in barca si nu ne deranjam unul pe celalalt. Si de obicei nevasta-mea prindea cel mai mare peste. Si numai eu dadeam la vasle. Acum familia s-a marit - avem si un pescar mititel. Si cred ca in curand o sa ne uitam iar dupa o barca in genul asta - poate un mariner, cu care sa tulburam iar oglinda lacului... ::)
Intodeauna m-au fascinat barcile pneumatice pt ca mi se pareau ceva de joaca pt mine inotam , saream din ele etc ,dar sa revenim la subiect . Intreb eu:
1 cum este sa tragi la rame dintr-o pneumatica contra curent ( groaznic ) nu ai deloc inertie de care sa te folosesti , lipai apa acolo nu zic ca nu inaintezi , dar .... .
2 cand i-ti muti locul de pescuit trebuie sa ai mare grija ce faci cu lansetele , cum le strangi
3 atentie la obiecte in barca gen cutit ( cunosc situatie cand la o miscare a bagat cutitul direct in balon si barca nu mai era compartimentata )
4 si daca te unge D-zeu cu o prada mare s-a vad atunci ....
Adi, ti-e frica degeaba.
Cand te duci la concursurile de pescuit si toti vin cu pneumaticele, ce mai zici?
Am avut un Achilles de 3.60 metri pe care l-am folosit la peste la greu, somni, stiuci, betoane bolovani, ragalii, copaci scufindati, cioate, toate cele. mergea la valse incredibil. Barca japoneza stil vechi, cu chila adanca, material hypalon. luata la mina a doua, lucea dupa 20 ce ani ca noua si nu a avut un petec.
Pneumaticele sunt barci excelente. Mai ales pentru uz ocazional.
Mihai, sper sa nu te superi pe mine,dar eu stiu o vorba de-a soferilor : "cu masinile mici poti face orice ! :) Dar daca vrei sa faci ceva,...ai nevoie de o masina mare ." ???
In fond ,pentru siguranta,e necesar doar sa nu lasi aerul sa iasa din compartimente.Cat de greu poate sa fie ?
Eu sant cortist'de multi ani si am incasat in timp,alaturi de confratii rulotisti' o multime de bancuri.E imposibil sa nu fie si cu pneumatice ! :)
Serios vorbind,barcile pneumatice sant excelente pentru scopul propus ! Acuma,...nu santem toti deacord asupra acestu-i scop,destinatie ;D
Citat din: Laurentiu N. din Februarie 29, 2012, 05:29:13 PM
Mihai, sper sa nu te superi pe mine,dar eu stiu o vorba de-a soferilor : "cu masinile mici poti face orice ! :) Dar daca vrei sa faci ceva,...ai nevoie de o masina mare ." ???
In fond ,pentru siguranta,e necesar doar sa nu lasi aerul sa iasa din compartimente.Cat de greu poate sa fie ?
Eu sant cortist'de multi ani si am incasat in timp,alaturi de confratii rulotisti' o multime de bancuri.E imposibil sa nu fie si cu pneumatice ! :)
Serios vorbind,barcile pneumatice sant excelente pentru scopul propus ! Acuma,...nu santem toti deacord asupra acestu-i scop,destinatie ;D
In viata toate costa. Tu aveai un disconfort minor cu cortul, dar totul se recompensa odata ajuns acasa. Cortul era in debara, rulota necesita munca frate. Munca si bani. In plus, intotdeauna am urat sa dorm in rulote. Depinde mult si de echipament, dar si de filosofia de viata.
Sa il vad eu pe rulotist cum merge cu rulota pe o insula .
Depinde de necesitatile tale de orice natura. Daca vrei sa te pozitionezi sus in scara sociala a rulotistilor, atunci iti trebuie rulota serioasa. La fel si printre barcagii.
Daca iti analizezi insa atent nevoile iti cumperi minimimum necesar. Daca vrei sa iesi la peste pe un laculetz, iti trebuie barca usoara de pescuit. Daca vrei sa prinzi calcan, un RIB de 4 metri e mai mult decat suficient. Daca vrei sa petreci o saptamina in delta, campezi pe mal, dar daca vrei alternativa la casa de vacanta in delta, atunci iti trebuie cabinata cu trailer, ca sa nu stai iarna cu frica in san unde o stochezi.
Nici cu un autobuz nu poti face ce faci cu un autoturism,. Nici cu un minivan ce faceam eu cu Peugotul GTI .
Asa este precum spui Mihai :) Am glumit,n-o lua in serios. De fapt eu cred ca pentru un scop dat ,cea mai buna barca,sau masina,e cea mai mica ce poate servi destinatiei si daca se poate home made !
Totusi Dunarea e mare,nu stiu un de ai vazut pescari cu pneumatice ,dar la Galati nu cred. Am fost eu cu o pneumatica ,ruseasca,pe Dunare mai demult. Ajungi sa-i iubesti"pe motorizatii ce trec la o distanta mai mare fiindca ramai cu pantalonii uscati daca valurile produse de salupe nu sant curioase la ce ai in barca,plus ca traversarea fluviului la vasle,e o aventura serioasa si plina da neprevazut fiindca nu stii unde iesi la mal si nici nu ai deloc viteza ca sa eviti vre-o nava.
La balta in schimb,cred ca e buna.Nu e nevoie sa ajungi in zona stufului de la mal,acolo arunci naluca,sau pluta.Cand eram copil pluteam pe balta folosind o cahula [pluta vegetala],pneumatica ar fi fost lux.
Cum spuneam, depinde de pneumatica. Intr-adevar barca mica nu e pt Dunare, dar cu Achilles cu 8 cp faceam deseori excursii de 50 km pe Ottawa River(curent mai mic decat Dunarea) si pe Saint Laurent (mai mare decat Dunarea si mai mult curent)...
Cu Orca de 50 CP, nu mai spun :)
Dar sa raminem in topic, barci mici, usor de transportat in spate pina la malul lacurilor, usor de folosit si de asamblat, usor de stocat, comod de pescuit din ele.
;D Cum ii "iubeai" pe motorizatii care faceau valuri? Pariu ca ii "iubeai" in gura ;D
Eu am incercat ,modificand putin povestea,sa dau un alt aer' situatiei in care ma aflam pe Dunare. Dar se pare ca intuitia ta functioneaza. ;D
Din punctul meu de vedere pneumatica are utilitatea ei si ca avantaje vad depozitarea usoara si lipsa peridocului pentru transport.Lucrurile astea doua se pierd atunci cand e vorba de Rib',sau de motor,strict necesare atunci cand faci drum lung dimineata pana la locul de pescuit. :)
Domnilor aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti ca la o barca trebuie sa existe o balanta intre ce ofera ce i-ti trebuie cheltuieli etc . Dar eu am crescut cumva in modul mers la balta ancora 3 zile acolo nani papa caca .... . Nu trageam la mal decat pt gatit sau eventuale proble ( ploaie prins fara prelata , curatenie in barca, ..... .) Vedeam barca ca pe o casa dar eu am crescut si nu mai mea ajuns spatiul si nu o mai vedeam asa :) . Va spun ca dormitul in barca era super , pe ploaie, pe un cer plin de stele cu ploaie de meteoriti, sau dimineata cand dadea tata prelata si bufnea un aer rece si curat ,iar eu ma cuibaream mai bine in paturi vre-o jumatate de ora pana simteam mirosul de ceai facut cu menta salbatica la butelie , oauuuuu ..... ce vremuri dimineata mancam cred ca 30-40 min continuu.
Frumos mai zici Ady!
Chiar ca frumos zici "ady" !...pentru un moment,cred ca am simtit mirosul ceaiului de menta
Buna seara...ma bag si eu...
Pompierii si jandarmii, sunt dotati de catre MAI cu barci pneumatice, cu motoare de 30cp.
in 2010 au fost inundatiile, si acele barci au fost puse la treaba..tot ce va pot spune este ca fiecare barca care a atins vre-un gard scufundat, cioate sau altele s-a spart..si o realitate..dupa acele inundatii nu a mai ramas nici o barca din dotarea institutiilor mai sus mentionate care sa nu i se fi spart vre-un flotor.
pneumaticele sunt bune pt luciul de apa..dar dunare si delta... in balti iarna se taie stuful la nivelul ghetii, ceea ce in primavara se traduce prin tepuse ascutite la 10-15 cm sub apa. la dunare sunt multe zone cu malul pietruit cu pietre ce pot taia cu usurinta flotoarele.. iar de pescui la rapitori?!?... nu ati patit niciodata sa agatati vreo stiuca, si la 3-4m de barca sa scape trimitand lingurita cu ancorita pe langa barca?..la mine mi s-a infipt in copastia unei lagune 535..daca era pneumatica... cred ca mergeam pe jos acasa... iar la stationar...Doamne fereste sa scapi un caras in barca si sa se infiga cu tepul de la aripioara de deasupra in barca...
pt mine..pneumaticele sunt pt plimbari pe lacuri amenajate, la mare, si doar in caz in care orice alta varianta nu este posibila...
la motociclisti se spune" sunt motociclisti care au cazut si care nu au cazut....INCA.." cred ca se poate adapta si pentru spargerea pneumaticelor
De motociclete ce parere ai?
Citat din: Mihaif99 din Martie 15, 2012, 02:37:34 AM
De motociclete ce parere ai?
Pai uite, Adrian ne-a scris frumos aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,356.msg4124.html#msg4124
Citat din: adrianpacurici din Martie 14, 2012, 10:51:08 PM
Buna seara...ma bag si eu...
Pompierii si jandarmii, sunt dotati de catre MAI cu barci pneumatice, cu motoare de 30cp.
in 2010 au fost inundatiile, si acele barci au fost puse la treaba..tot ce va pot spune este ca fiecare barca care a atins vre-un gard scufundat, cioate sau altele s-a spart..si o realitate..dupa acele inundatii nu a mai ramas nici o barca din dotarea institutiilor mai sus mentionate care sa nu i se fi spart vre-un flotor.
pneumaticele sunt bune pt luciul de apa..dar dunare si delta... in balti iarna se taie stuful la nivelul ghetii, ceea ce in primavara se traduce prin tepuse ascutite la 10-15 cm sub apa. la dunare sunt multe zone cu malul pietruit cu pietre ce pot taia cu usurinta flotoarele.. iar de pescui la rapitori?!?... nu ati patit niciodata sa agatati vreo stiuca, si la 3-4m de barca sa scape trimitand lingurita cu ancorita pe langa barca?..la mine mi s-a infipt in copastia unei lagune 535..daca era pneumatica... cred ca mergeam pe jos acasa... iar la stationar...Doamne fereste sa scapi un caras in barca si sa se infiga cu tepul de la aripioara de deasupra in barca...
pt mine..pneumaticele sunt pt plimbari pe lacuri amenajate, la mare, si doar in caz in care orice alta varianta nu este posibila...
la motociclisti se spune" sunt motociclisti care au cazut si care nu au cazut....INCA.." cred ca se poate adapta si pentru spargerea pneumaticelor
100 % de acord cu tine cu mentiunea ca totusi la rapitor sunt acceptabile cu exceptia deltei!
O parere...asa este cu cioatele dar pe tuburi ,pe partea scufundata in apa se pot pune (lipi) niste "intarituri" din cauciuc care v-or proteja tuburile...
Citat din: corsarul din Martie 15, 2012, 09:33:21 AM
O parere...asa este cu cioatele dar pe tuburi ,pe partea scufundata in apa se pot pune (lipi) niste "intarituri" din cauciuc care v-or proteja tuburile...
De acord si cu tine dar pe de alta parte banuiesc ca si prezervativele se pot vulcaniza.................
Stiu ca sunt groaznic dar........pur si simplu nu pot inghiti ideea de a sta intr-o chestie care la un moment dat se va sparge (mai devreme sau mai tarziu, dupa norocul fiecaruia) :)
Nimica nu e vesnic.
Poti extrapola afirmatia asta cat vrei, motociclete vs masini, masini mici vs masini de teren, etc.
In rest nu inseamna nimica.
Uite ceva adevarat:
Nici eu nu vreau sa stau intr-o coaja de nuca care se poate scufunda foarte usor.
Pentru aceeasi lungime prefer intr-o secunda siguranta, stabilitatea si seaworthinesul superior al unei gonflabile.
Cel putin la lungimi sub 12 picioare, e un adevar irefutabil.
Or avea dezavantaje gonflabilele, dar nesiguranta nu e unul dintre ele. Si propun sa ne bagam cu pareri cand stim despre ce vorbim. Cand nu stim, sa intrebam.
In ultima vreme tot omul are o parere spre tot si despre toate.
in alte posturi mi-am argumentat parerea!
dupa cum ai spus sunt seaworthy not danubeworthy!
BR
Ca sa fie lumea impacata, cred ca o alternativa foarte buna ar fi tipul de barca Walker Bay "rigid dinghy", careia i-am facut proba acum vreo 3 ani impreuna cu Vince: e o barca rigida, care poate fi folosita ca atare, dar care are ca optional un colac gonflabil, care o transforma intr-un fel de RIB. Colacul respectiv nu e indispensabil pentru plutirea sau stabilitatea barcii, insa adauga o rezerva importanta de flotabilitate, si o protectie foarte buna la stropirea de la valuri.
Deci, fara a fi exclusiv rigida sau pneumatica sau RIB, barcuta e foarte seaworthy sau "Danubeworthy", si chiar daca din nefericire se inteapa, asta nu o impiedica sa ajunga in siguranta la destinatie.
Pai nici pe pneumaticele mari nu le impiedica o intepatura, sau chiar defect catarstrofal
Sunt video pe youtube cu pneumatice mergand in planaj cu doua, chiar trei compartimete dezumflate (colapsate)!
Adica daca asta nu inseamna ca e mai sigura decat o barcute de AL, nu stiu ce sa zic.
Daca ai o gaura cat pumnul in barca de AL, esti in pom, cu pneumatica te intorci frumos acasa.
Trebuie sa facem distinctia dintre argumente si temeri/asumptii .
Dar nu asta era subiectul topicului. Voiam sa discutam despre barci care pot fi transportate fara peridoc, de toate felurile, despre constructia de rowing frames, chestii tehnice ca de pilda: unde plasezi ramele ca sa fie eficien vaslitul la barci inguste. Barci pentru oameni care stau in apartamente, sau isi doresc o iesire pe apa cateva ore fara complicatia transpoartului unei barci mari.
Nu mi-am dorit sa fie o disputa cu cineva care vrea sa isi ia barca de 50 de cai si/sau sa campeze pe ea.
Yeap, si cumnata-miu vrea sa o vanda fiindca de ceva timp nici nu a mai avut timp de ea. E pe undeva prin Delta si ar trebui sa o iau de acolo. E buna rau, mai ales ca dupa ce i-au umplut smecherii cu fite si multi CP, barca cu apa bordurile gonflabile l-au tinut fara emotii la suprafata. EU ma gandeam si la un sistem de vele, asa cu e dat pe ste-ul lor.
Citat din: bradutzu din Martie 15, 2012, 09:50:31 AM
De acord si cu tine dar pe de alta parte banuiesc ca si prezervativele se pot vulcaniza.................
Stiu ca sunt groaznic dar........pur si simplu nu pot inghiti ideea de a sta intr-o chestie care la un moment dat se va sparge (mai devreme sau mai tarziu, dupa norocul fiecaruia) :)
Pana una alta ioo i-mi construiesc un RIB (ce sa faci ...dupa posibilitati )...si o v-oi ranforsa asa cum v-am spus si....la Delta cu ea ! Da' n-oi lua eu toate cioatele de pe Dunare !
Acum sa va argumentez" de ce RIB ?"
Pai ...ioo vreau sa car si barca si rulota...RIB-ul pe masina ,motorul in bena,si rulota pe carlig !
Nu mai spun ce mai bag in masina : generator ,mese ,scaune aparatul de aer conditionat ...catel ,purcel,maimute etc :D
Asa ca o pneumatica are si avantaje si....evident...si dezavantaje. Un RIB are deja un plus....si anume : chila fixa am proiectat-o sa fie perfect etansa...practic eu cred ca este un plus de flotabilitate
Daca toate v-or fi bune... la probele pe care le v-oi face o sa desumflu pe rand din tuburi ca sa vad comportamentul RIB-ului in caz de taiere ,intepare sau mai stiu eu ce..
Ei bine.................RIB-ul este o alegere excelenta care combina f bine afantajul greutatii reduse cu rigiditatea si practicabilitatea unei barci de fibra!
Si totusi accept ideea ca nu este pentru Delta !..dar cum sa impac si capra si varza !
Daca ma duc numai cu rulota ...ma "arde" aia la chirie barca...daca ma duc numai cu barca ,am pus-o...ma rupe la cazare ,basca haleala. Noi, cu rulotele ne pregatim singuri de haleala !
O rulota cu fundul etans, cu osia si rotile detasabile. Pui un outboard pe protap si pleci unde vrei pe Dunare cu houseboatul tau. Mai mult de 20 cm pescaj nu o sa ai.
Citat din: corsarul din Martie 15, 2012, 07:54:09 PM
Si totusi accept ideea ca nu este pentru Delta !..dar cum sa impac si capra si varza !
Daca ma duc numai cu rulota ...ma "arde" aia la chirie barca...daca ma duc numai cu barca ,am pus-o...ma rupe la cazare ,basca haleala. Noi, cu rulotele ne pregatim singuri de haleala !
Ei bine..................daca vrei sa simti delta cu adevarat nu te duci cu rulota pentru ca nu vei avea acces decat in zone suprapopulate si de unde orice plecare catre zonele salbatice, izolate care sunt cu adevarat oaze de liniste si unde ai parte de peisaje ce iti taie rasuflarea sunt mult prea costisitoare !
Exceptie: Chilia cu mentiunea ca drumul este groaznic
Asta din punct de vedere al pescarului, fotografului, iubitorului de natura salbatica!
Daca vrei doar sa stai pe malul apei si sa te plimbi pe langa mal cu barca, atunci iti faci treaba fara probleme cu o pneumatica desi iti recomand sa te opresti me malul Dunarii in zone mai ferite de EX: zona intre Tulcea si Mahmudia!
Daca vrei sa pleci km distanta, saintri in japse de multe ori luand o in viteza" zburand" prin stuf atunci renunta la pneumatica!
(Fiind un forum se exprima pareri personale formate in urma orelor mai multe sau mai putine petrecute in barca si la pescuit. Cine doreste o parere avizata si argumentata poate trimite o scrisoare catre Facultatea de constructii navale si probabil ca raspunsul va fi unul cat se poate de academic dar sa nu uitam ca uzul impune norma)
Stai calm Cristi ca aia de la Nave sunt ultimii la care as apela, daca ar fi sa cer un sfat despre alegerea unei barci :D. Ce stiu ei e exclusiv despre vapoare, iar un sfat avizat despre barci dupa cum bine ai zis se obtine tot de la barcagii. Cu toate astea, eu am un fix, anume ca fiecare om ar trebui sa-si formeze parerea dupa ce s-a dat chiar el cu barca dorita ;).
Exercitiu practic:
Acum 2 ani undeva la inceput de decembrie am fost la pscuit la Sulina si intr-una din zile am ales sa pescuiesc pe Rosu unde am gasit o japsa cu un diametru de vreo 300 - 500 m unde de altfel am avut si singurele capturi ale zilei!
Tot zabovind dupa cumetre un mic plaur a blocat intrarea asa ca am avut 2 solutii:
1. dezbracarea si trecerea barcii peste plaur dar la marginea stufului era pojghita de gheata asa ca nu era o optiune prea grozava(desi am facut asta cu alta ocazie) avand in vedere ca pana la Sulinaaveam 2 ore de mers
2. Baga viteza si zboara prin stuf peste plaur ca nu aveam de trecut decat vreo 2 metri
As vrea sa vad pe cineva cu o pneumatica executand o cascadorie din asta stiind ca este 2 ore distanta de orice sursa de caldura!
Nu am nimic cu pneumaticele si sunt excelente in anumite situatii dar nu in delta unde daca nu ai experienta sau nu tratezi lucrurile cu bun simt poti sa mori
Asta nu inseamna ca daca nu esti atent sau nu stii ce ai de facut nu te poti trezi cu o barca de fibra facuta capac pe mijlocul Dunarii in timp ce o pneumatica cu siguranta nu ar fi patit nimic pentru ca trebuie sa recunoastem ca la stabilitate sunt superioare barcilor de dimensiuni mici de fibra!
Citat din: Vali din Martie 16, 2012, 10:21:43 AM
Stai calm Cristi ca aia de la Nave sunt ultimii la care as apela, daca ar fi sa cer un sfat despre alegerea unei barci :D. Ce stiu ei e exclusiv despre vapoare, iar un sfat avizat despre barci dupa cum bine ai zis se obtine tot de la barcagii. Cu toate astea, eu am un fix, anume ca fiecare om ar trebui sa-si formeze parerea dupa ce s-a dat chiar el cu barca dorita ;).
De acord cu tine dar sa nu uitam ca poate nu toata lumea are ocazia sa incerce o barca sau alta sa isi faca o parere si atunci citeste seci de pagini ptr a cristaliza face o parere!
Pana la urma cea mai buna barca este aia pe care o ai sau ti-o permiti fie ea pneumatica, tabla, fibra sau mai stiu eu ce atata timp cat o tratezi cum trebuie si ii cunosti limitele! Important este sa ne satisfacem nevoia de iesire pe apa!
Ptr mine barca visurilor este Janneau, Merry Fissher cam la 7 m dar mi-am cumparat ce mi-am permis si de fapt ce am gasit la acel buget si sunt sigur ca voi avea multe satisfactii cu ea!
Citat din: bradutzu din Martie 16, 2012, 10:33:49 AM
Citat din: Vali din Martie 16, 2012, 10:21:43 AM
Stai calm Cristi ca aia de la Nave sunt ultimii la care as apela, daca ar fi sa cer un sfat despre alegerea unei barci :D. Ce stiu ei e exclusiv despre vapoare, iar un sfat avizat despre barci dupa cum bine ai zis se obtine tot de la barcagii. Cu toate astea, eu am un fix, anume ca fiecare om ar trebui sa-si formeze parerea dupa ce s-a dat chiar el cu barca dorita ;).
De acord cu tine dar sa nu uitam ca poate nu toata lumea are ocazia sa incerce o barca sau alta sa isi faca o parere si atunci citeste seci de pagini ptr a cristaliza face o parere!
Pana la urma cea mai buna barca este aia pe care o ai sau ti-o permiti fie ea pneumatica, tabla, fibra sau mai stiu eu ce atata timp cat o tratezi cum trebuie si ii cunosti limitele! Important este sa ne satisfacem nevoia de iesire pe apa!
Ptr mine barca visurilor este Janneau, Merry Fissher cam la 7 m dar mi-am cumparat ce mi-am permis si de fapt ce am gasit la acel buget si sunt sigur ca voi avea multe satisfactii cu ea!
BINGO!
Ca sa parafrazez un "clasic"
"voi care visati iahturi, mai bine dati-va cu ce aveti posibilitatea (caiacu in textul original) si nu mai faceti l__a pe mal"
Asta nu inseamna sa nu mai visati. Decat barca viselor peste 10 ani, mai bine ceva mic, portabil azi (pneumatica, caiac, car toppable) azi si barca viselor peste 5 ani ;D
La trecutul peste plauri nimica nu bate............
Ca sa raminem in cadrul topicului la barci mititele:
http://www.youtube.com/watch?v=7n_lEoX8axI
sau
http://www.youtube.com/watch?v=j5q0XPMqruc&feature=related
Citat din: Mihaif99 din Martie 16, 2012, 04:50:02 PM
La trecutul peste plauri nimica nu bate............
Ce pacat ca este interzisa utilizarea in RBDD ;D
(si chiar in mod expres , la fel si vehicule pe perna de aer)
Norocul celor din Florida (si nu numai), au voie sa treaca prin si peste vegetatia mlastinilor cu peste 60 km/h ...
Mai bine ca sunt interzise!
Parca n-as vrea sa vad toti nebunii fugarind fauna deltei pe draciile alea!
Nu stiu dk suntem pregatiti (educati) sa avem in posesie astfel de vehicule, e ca si cum s-ar legaliza de maine posesia armelor(dupa modelul SUA)!
Sunt atat de multe moduri de a privi lucrurile..............
Daca e de distrus, las' ca nici cu mud-motor nu mi-e rushine!
Cu air-boat-ul treci peste vegetatie si sperii pasarile, cu mud-motorul ari mlastina....
Si in Florida tot se lupta lumea cu bun simt sa le interzica, sau sa le mai restranga, mai ales ca umbla marlanii fara sisteme de esapament, sa uruie cat se poate de tare!
Daca acolo sunt problleme de genul asta imaginati-va cam ce ar fi la noi in tara lui papura voda
De fapt cred ca majoritatea romanilor de rand este mai civilizata si responsabila.
Au si americanii varfurile lor, si oameni super OK dar de tzaranoi sa te fereasca....
Ca sa revenim la topic, iata doua barcute micutze rigide
Ceva de 2.6 metri care mi se pare excelent:
http://www.youtube.com/watch?v=11lArdks1mU&feature=channel
Un Garvey minuscul, probabil 2.3-2.4metri, dar destul de capabil.
http://www.youtube.com/watch?v=1gaQmzrin9U&feature=related
Se poate construi o barca in sistem stitch and glue, in asa fel incat sa fie suficient de usoara ca sa poata fi manevrata de un singur om? De obicei ma duc singur la pescuit, si de asta mi-am si luat o pneumatica. Mi-ar face cu ochiul o barca pe care sa o pot urca singur pe masina.
In primavara asta, printre altele voi asambla si o barcuta de 2,4 metri, stitch & glue din placaj, precum cele din filmuletele postate mai sus de Mihai. O am gata taiata, trebuie doar sa se mai incalzeasca afara pentru a putea lipi, fileta, acoperi cu fibra etc. Dupa terminarea lucrarii, am s-o cantaresc si voi scrie chiar pe acest topic povestea barcutei. Parerea mea e ca nu ar trebui sa depaseasca 30 de kile, dar vedem dupa ce va fi gata.
Proiectul e unul propriu, facut pentru vasle, vela si eventual un outboard electric sau termic de 2 - 2,5 cai. Mai multe detalii cand va fi gata barcuta ;).
Asteptam cu mare interes. Ce grosime are placajul? Crezi ca o barca la 30 kg ar putea duce si un motor de 5 cai?
Barcuta va fi din okoume de 6 mm, fundul plus bordurile, iar oglinzile prova si pupa le-am facut din 2 straturi de okoume lipite intre ele, unul de 6 si unul de 4 mm, rezultand deci o grosime de 10 mm. La banchete inca nu m-am hotarat ce voi folosi, dar cred ca maxim 10 mm sunt suficienti.
Barcuta are forma potrivita si pentru glisare, avand jumatatea pupa prismatica. Cred ca va glisa si cu 4 cai, iar cu 5 sigur va "zbarnai". Nu cred ca e important daca barca are doar 30 de kile, ci importante sunt flotabilitatea si stabilitatea oferite, astfel incat barcuta sa se deplaseze in siguranta in glisare, cu motorul de 5 cai.
Si eu abia astept sa o fac si sa o probam :).
Chiar daca tac, sunt cu geana pe tine, intr-o luna sunt gramada peste tine la Galati, sa-ti vad mersul! ;D
Citat din: cristi_pescar din Martie 17, 2012, 10:13:27 PM
Se poate construi o barca in sistem stitch and glue, in asa fel incat sa fie suficient de usoara ca sa poata fi manevrata de un singur om? De obicei ma duc singur la pescuit, si de asta mi-am si luat o pneumatica. Mi-ar face cu ochiul o barca pe care sa o pot urca singur pe masina.
Uite o idee care te poate ajuta.. Boat climbs to car top by single hand (http://www.youtube.com/watch?v=t25X9F08Np4#)
Uite aici topicul.
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,552.0.html (http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,552.0.html)
Cum de n-am vazut eu topicul asta pana acum ?? :o :o :o :o :o
S-au postat pe-aici fel de fel de opinii si pareri . Pro sau contra , cu argumente pentru fiecare . Insa cati au dat pe Dunare si-n Delta dintr-o pneumatica ?
Eu am dat . La greu ! Ani de zile ! Si ca opinie personala spun ca pneumatica are zeci de avantaje fata de orice alta clasa de ambarcatiuni . Mai mult , chiar am renuntat la o Laguna 5 50 pentru o pneumatica de 2 70. Cativa de pe-aici stiti despre accidentul ce ma obliga sa renunt acum la pneumatica si sa ma intorc la barca rigida cu comanda la distanta . In fine , sa vorbim despre barca pneumatica :
- In primul rand , si poate cel mai important pe Dunare si-n Delta , cresc exponential posibilitatile de lasare la apa fata de-o rigida adusa pe peridoc . Unde-ai chef .... acolo o scoti din masina si-o arunci pe apa .
- Oricat de greu ar fi de crezut , o pneumatica de generatie noua nu o spargi usor . Perfect adevarat ca trebuie sa ai mai multa grija in barca , dar nici pe departe asa cum ar fi tentat sa creada unul care nu a cunoscut o asemenea barca .
Da , vulnerabila la cutit ( si alte asemenea obiecte ) , la varfurile carligelor mai mari , la tigarea aprinsa . Insa deloc la structurile scufundate ! O pneumatica se muleaza usor pe un varf de cioata . O fibra ..... crapa !
Iar daca stam sa le comparam si la asta , nu va dati seama ce stabilitate are o pneumatica in celelalte doua (+1) compartimente pe care le mai are intacte . Motorul pe turatie minima , contrabalansata incarcatura , si ajungi la mal . O rigida sparta ..... ia apa ! Punct !
- Sub nicio forma o rigida nu va avea acces in apele in care intra o pneumatica . Am pescuit avat si stiuca pe Dunare in ape de 10 - 15 cm ( !!! ) , cu chila taras pe fund fara probleme . ( atasez foto la final )
.......................................
E mult de vorbit aici , am multe de spus , sun t multe de pus in balanta . Revin .....
Mie imi place ideea acestui model:
Fliptail 7 folding boat towed behind Brompton folding bike (http://www.youtube.com/watch?v=3A9_5BMcI5Y#)
Fliptail 6 planing at 14 knots!!! (http://www.youtube.com/watch?v=S3im2cvPzKg#)
Fliptail 9 under sail (http://www.youtube.com/watch?v=FsKvuhfbpFw#)
La cat de mica se face o depozitezi pe sifonier, la bloc.
Oamenii mai au si alte modele: http://www.woodenwidget.com/fliptailinfo.htm (http://www.woodenwidget.com/fliptailinfo.htm)
Cel mai concret exemplu este Pupezica, care la inceputurile lui a facut toata Delta cu o gonflabila si un motor de 10 cp... fara probleme....
Citat din: modi din Ianuarie 07, 2014, 07:23:32 AM
Insa cati au dat pe Dunare si-n Delta dintr-o pneumatica ?
Eu ! Prima barca a mea a fost http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html)
La ea aveam un veterok de 8 cai.
Citat din: corsarul din Ianuarie 07, 2014, 12:26:59 PM
Citat din: modi din Ianuarie 07, 2014, 07:23:32 AM
Insa cati au dat pe Dunare si-n Delta dintr-o pneumatica ?
Eu !
Banuiam eu ! ;) ;) ;)
..............................................................
Mai departe despre pneumatice :
Fata de "garda veche" a acestui tip de ambarcatiuni , modelele noi , cu an de fabricatie incepand cam de pe la 2005 incoace , prezinta materiale , accesorii si tehnici superioare .
- Cel mai bun material din care sunt confectionate este Hypalonul , care este pe cat de rezistent , pe atata de usor . De exemplu , Un Bombard Typhoon de 3,6 m ( capacitate 5 pers ) are doar ..... 64 kg !!! ( http://www.inflatableboats-discount.com/titelseite-schlauchboote.htm (http://www.inflatableboats-discount.com/titelseite-schlauchboote.htm) ) . Perfect adevarat si faptul ca pe categoria ei de clasa este "varf de lance" . Dupa Hypalon in jos gasim fel de fel de variante ale Poliplanului .
Total eronat , asa cum cred sau numesc unii , clasa respectiva de materiale NU ESTE CAUCIUC ! S-a impamantenit in Romania imaginea barcilor rusesti de cauciuc pe care le umpleam cu pudra de talc pentru intretinere . De asemenea , asa cum deunazi se vorbea prin forum , putini stiu si despre faptul ca barcile respective sunt prevazute cu oglinda pentru motor . Iar aceasta , ca sa vorbim si despre ea , este extrem de bine lucrata si vulcanizata pe cele doua baloane laterale .
- De obicei le intalnim avand trei baloane principale : Prova , babordul si tribordul . Cel de-al patru-lea este chila gonflabila si se afla intre fundul barcii si podina rigida a acesteia ( In cazul barcilor cu podina rigida ) . Mai exista si varianta cu podina gonflabila , si este vorba despre o constructie asemanatoare saltelelor de plaja , cu o rezistenta iesita din comun , care se umfla cu mare presiune . ( Fiind fumator personal nu le agreez . Evident de ce .... Si nici nu se preteaza la pozitionarea unui scaun pliant - de exemplu )
Totodata , chila gonflabila ajuta enorm la pastrarea directiei sub guvernarea unui motoras termic .
- Accesoriile le gasim de la slabe pana la bune sau foarte bune . Vorbesc despre valve , supape ( si aici amintesc despre supapa de presiune sau "prea plinul' , dupa cum i se mai spune , supapa care la o anumita crestere a presiunii in baloane - de la soare , de exemplu - elibereaza aerul evitand o eventuala exploziei ) , furcheti , vasle , parame , podina , banda de cauciuc de protectie pentru acostare - prezent si pe toata lungimea chilei etc .
- Stabilitatea unei pneumatice nu este egalata de nicio alta categorie de barci . Categoric , aici vorbesc de gabarite similare ! Oricate temeri si-ar face cineva - si-am vazut asta mai sus in topic - in drill cu un baboi mai rasarit barca se comporta absolut excelent !
- Un alt avantaj urias al pneumaticelor , in mod special la pescuit , este faptul ca sunt silentioase fata de o fibra , de-un strip plank sau de un aluminiu . Chiar si-n ancora sau legat de-o cioata , in caz de "valurele" toate celelalte categorii sunt galagioase ducand la ceea ce stiti deja , la "pacaneala" aia enervanta . Dar daca pe pescar doar il enerveaza , ei bine , pe peste-l sperie . Nu este un zgomot ce apartine mediului sau natural , ca atare-l indeparteaza . Multi vor spune ca-s nebun amintind de asta . dar va asigur ca nu exagerez deloc .
- Pneumaticele se preteaza excelent la motoare de mici dimensiuni . Ba chiar si la electrice in cazul apelor statatoare ( nu le recomand pe curgatoare ) . Motoare mici inseamna implicit consum redus de carburant .
Vorbind si despre motoare mici , se cere sa amintim si de faptul ca aceasta categorie de ambarcatiuni este poate cea mai cautata in Romania datorita faptului ca poate glorios fi echipata cu un 4 sau 5 HP - de exemplu - motoare pentru care nu este nevoie de permis de navigatie . Foarte multi pescari "de mal" s-au orientat inspre pescuitul din barca . Cu aprox 1000 E ( barca + motor ) si-au vazut visul cu ochii .
Echipata cu un asemenea motor de clasa mica , o pneumatica poate atinge viteze incredibile ! Marea mea "iubire" a fost o Baracuda de 2,7 , cu un Mercury de 6 HP ( am scris despre asta ) cu care-am batut Dunarea si Delta cu viteza de pana la ..... 35 km/h ( !!! ) . Asta in "blana" si pe apa linistita . Insa frecvent navigam cu 28 - 30 km/h la o turatie de aprox. 65 - 75 % din maximum posibil .
Am patruns in Delta prin coclauri de neimaginat ! Ba chiar am "sarit-o" peste grinduri sau "paturi' de vegetatie cu deosebita usurinta , chiar taraind-o cu chila de pamant fara ca aceasta sa o afecteze cumva .
Sper ca nu deranjez discutiile, am mutat subiectul la categoria "Ambarcatiuni", sectiunea "Barci de pescuit".
Take a look ! :) :) :)
PONTON PRO MARINE WWW.ODPLYNIESZ.PL PONTOON OUTBOARD MOTOR ENGINE BOAT 1 (http://www.youtube.com/watch?v=vX2rbXeX_Bk#)
PONTON PRO MARINE WWW.ODPLYNIESZ.PL PONTOON OUTBOARD MOTOR ENGINE BOAT (http://www.youtube.com/watch?v=JarqKlLerm4#)
Salut Vali,
Nu cred ca trebuia mutat topicul, mai degraba schimbat titlul. Tratam aici barcile ultrausoare din diverse categorii
Cred ca ar trebui creata categoria "Ambarcatiuni ultrausoare" Promit sa contribui acolo :)
Sa revenim la oile noastre:
In domeniul barcilor pneumatice "clasice" descris de Modi mai sus (multimum pentru postare Modi) nu s-au prea facut progrese mari un umtimii 20 de ani. Doar ca in Romania aceste barci nu au fost prea populare.
Barcile de hypalon de inalta calitate din anii 80 nu sunt cu nimic mai prejos decat cele din 2005 Marturie sta Achilles-ul meu, care "bate" multe barci curente.
Dezavantajul principal al acestor barci pnumatice "clasice" cu baloane, chila gonflabila, podea si oglinda, este in principal greutatea mare, volumul pachetului dezumflat si montajul care poate sa fie laborios. Un exemplu...
Am un Mercury airdeck 340 de hypalon care a fost pe apa doar de 2 (doua) ori!!!! E o barca superba, dar cantareste 50 kg si umple un SUV. In contrast Saturnul 430, o "canoe" pneumatica tot cu oglinda, care gliseaza cu 2.5 CP (da ati citit bine) a fost pe apa de zeci de ori.
In ultimii ani vedem insa cu placere o revolutie pe mai multe planuri in domeniul pneumaticelor:
1- introducerea materialelor noi poliuretanice, mult mai rezistente si usoare decat hypalonul.
2- se fac inca progrese in tehnologia drop stitch care permite presiuni mari si forme diverse. Astfel ca au aparut chile de inalta presiune, care transforma efectiv o barca gonflabila intr-un RIB ultra sea-worthy. Vedem si prototipuri de barci care seaman mai mult cu barcile clasice decat cu pneumaticele.
3- barci gonflabile ULTRAUSOARE armate cu material textile si acoperite cu multiple straturi de utretan.
pack rafts = barci ultrausoare 1-2-3 kg, propulsate manual, pentru mers pe apa linistita, sau pentru incarcaturi mari, sau chiar modele foarte capabile in whitewater. Au aparut si o serie de pontoane ultrausoare pentru pescuit, ca cele de la David Scadden .
4- barci, specializate pe diverse categorii: paddleboards gonflabile cu presiuni de 20+PSI (da, ati citit bine), dory-uri gonflabile pentru pescutul pe rauri de munte.
5- aparitia unor firme noi care ofera modele ieftine, accesibile si performante.
Ce sa mai spun, revolutia se petrece sub ochii nostril
Pe mine ma intereseaza foarte mult categoria barcilor ultrausoare fara motor
De curand mi-am cumparat canoea aceea micuta gonflabila Alpacka Raft Explorer 42, ideala pentru lacuri mici si mari, iar astazi am descoperit cateva modele noi, printer care un caiac de la Advanced Elements care cantareste sub 2 KG. Este o barca armata cu material textil si acoperita cu poliuretan, cu valve adevarate si camere de aer multiple.
Nu stiu daca intelegeti, dar acum doi ani, asa ceva pur si simplu NU exista. Ar trebui sa nu lipseasca din kit-ul de pescuit :)
AirKayaks.com: The 4 lb PackLite Inflatable Kayak from Advanced Elements (http://www.youtube.com/watch?v=IVpvYzyydjc#ws)
Astept sa apara pe piata pnumaticele ultrausoare cu oglinda de motor.
Credeti-ma, barcile pneumatice inca nu si-au spus ultimul cuvant.
Citat din: cristizz din Ianuarie 07, 2014, 09:22:20 AM
Mie imi place ideea acestui model:
Fliptail 7 folding boat towed behind Brompton folding bike (http://www.youtube.com/watch?v=3A9_5BMcI5Y#)
Fliptail 6 planing at 14 knots!!! (http://www.youtube.com/watch?v=S3im2cvPzKg#)
Fliptail 9 under sail (http://www.youtube.com/watch?v=FsKvuhfbpFw#)
La cat de mica se face o depozitezi pe sifonier, la bloc.
Oamenii mai au si alte modele: http://www.woodenwidget.com/fliptailinfo.htm (http://www.woodenwidget.com/fliptailinfo.htm)
Extraordinar de simplu si ingenios :) !
Salut Mihai, facem si sectiune de ultrausoare, dar am sa va rog sa mai asteptam putin, am intrat "in paine" cu examenele. Nu e problema de facut sectiunea, dar trebuie timp ca sa recitim si sa rearanjam topicurile.
Oricum, cred ca esti de acord cu mine ca locul topicului nu era la Pasiunea pescuitului, ci la Ambarcatiuni ;).
Citat din: Vali din Ianuarie 07, 2014, 08:33:33 PM
...............
Oricum, cred ca esti de acord cu mine ca locul topicului nu era la Pasiunea pescuitului, ci la Ambarcatiuni ;).
I stand corrected :) Mersi. :)
Iar despre re-organizare, cand ai timp.
Nu ca as fi prea coerent dupa Sf. Ion - Apropos, La Multi Ani celor care isi serbeaza onomastica azi - dar ce au realizat baietii de la Oru (Origami) Kayak chiar arata foarte interesant:
Oru Kayak Demo - Berkeley Hardware Startups Meetup (http://www.youtube.com/watch?v=r3sCK1Gwr9Q#ws)
Origami Empowered Kayak Unfolds from Box! (http://www.youtube.com/watch?v=XV5_t2LffAk#ws)
In clipul 1, daca ar vorbi mai putin cred ca l-ar impacheta in 30 de secunde.
are dreptate modi dar pana la un anumit punct.te rog modi sa enumeri si dezavantajele unei pneumatice adica :
- confortul de a pescui din pneumatica 8-9ore/zi
- confortul pe distante lungi de parcurs - ca dor rinichii
- confortul de a naviga pe valuri de cca 10cm nu zic mai mari
- confortul si manevrarea barcii chiar si pe un vant de doar 25km/h
cu siguranta sunt mai multe.
pneumatica la pescuit pe dunare si in dd reprezinta varianta cea mai accesibila din punct de vedere financiar.
Am intrat pe forum sedus de cabinata proiectata de Vali, o vedeam ca fiind visul oricarui pescar de Dunare si Delta, o imbinare ideala intre utilitate si confort; imi faceam deja visuri, socoteam bugetul, dar, vorba aia: omul planuieste doar ca aiba Dumnezeu de ce sa rada...
Peste noapte m-am trezit in posesia unui teren in Gorgova, asadar, de voie, de nevoie, trebuie sa impart banii intre constructia unei casute acolo si o barca, prin urmare iata-ma in cautarea solutiei ideale, care in acest moment e reprezentata de o barca usoara, sa duca doi insi (intotdeaunea merg cu cineva la pescuit, niciodata singur) plus un minim de bagaje, sa invinga curentul Dunarii cu un motor de 5CP (maxim), s-o pot transporta pe masina (exclus peridocul).
Ce parere aveti de o Laguna Minor, de exemplu?
Ce alte barci s-ar incadra in cerinte?
Va multumesc pentru sfaturi si va doresc un an plin de realizari, sanatate si numai bucurii!
L.E. - pneumaticele nu fac subiectul alegerii.
Laguna Minor are 80-100 kg, nici o sansa sa o poti transporta pe masina.
Da-mi voie sa nu fiu de acord.
O cunostinta, ba chiar amic i-as zice, batea drumul Bucuresti-Tulcea, prin 2000-2005, cu o Laguna Minor pe portbagajul unei Dacia Break. Masina mea, desi sensibil egala in lungine, are 60 cp in plus.
Citat din: mustatza din Ianuarie 09, 2014, 10:59:51 AM
are dreptate modi dar pana la un anumit punct.te rog modi sa enumeri si dezavantajele unei pneumatice adica :
- confortul de a pescui din pneumatica 8-9ore/zi
- confortul pe distante lungi de parcurs - ca dor rinichii
- confortul de a naviga pe valuri de cca 10cm nu zic mai mari
- confortul si manevrarea barcii chiar si pe un vant de doar 25km/h
cu siguranta sunt mai multe.
pneumatica la pescuit pe dunare si in dd reprezinta varianta cea mai accesibila din punct de vedere financiar.
Cred ca
E superba pt pescuit, pt ca e stabila
Una proiectata bine, nu zguduie mai mult decat o barca de aluminiu
Valuri de 10 cm nici nu le simteam in Achilles sau in Orca
Windage-ul la orice barca cu copastie inalta si fara chila deep vee este semnificativ. D-aia motorul electric se pune in prova.
Dezavantajele sunt legate de spatiul interior, si montare, demontare, plus curatare.
Citat din: Spinoza din Ianuarie 09, 2014, 01:43:00 PM
Da-mi voie sa nu fiu de acord.
O cunostinta, ba chiar amic i-as zice, batea drumul Bucuresti-Tulcea, prin 2000-2005, cu o Laguna Minor pe portbagajul unei Dacia Break. Masina mea, desi sensibil egala in lungine, are 60 cp in plus.
Salut Spinoza greutatea este de 100kg (conform unui anunt de pe probarca) si cum zice colegu byteworks 80 - 100 kg.Daca masina ta este cum zici tu:sensibil egala in lungine cu o Dacia Break si are ceva caluti in plus la herghelie ;) sa dea Dumnezeu sa o stapanesti sanatos .
Nu uita sa verifici :
-1 cat suporta plafonul la masina ta !
-2 cat suporta portbagajul Set 2 Bare Portbagaj Plafon greutatea maxima suportata de setul de bare transversale pentru portbagaj plafon este de 75 kg
iar PORTBAGAJ DE PLAFON DACIA DOKKERPORTBAGAJ DE PLAFON DACIA DOKKER (http://portbagaj%20de%20plafon%20dacia%20dokker) 76Kg
Am dorit sa vad ce baca a avut corsarul http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html) si am dat peste:
http://lagala.allshops.ro/produs/5877922/Barca+pneumatica+Idel.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877922/Barca+pneumatica+Idel.html)
Barca Cort sau Cort Barca :o :o :o :o
@Spinoza: Laguna 410 (Minor) e o barca total nepotrivita pentru glisare (cu toate ca am inteles ca nu asta te intereseaza). Se poate propulsa ori la vasle, ori la motor mic, de maxim 5 cai. La motor mai mare are un comportament cam "naravas", se insurubeaza, se apupeaza, e instabila etc. Motivul e latimea mica la pupa, si oglinda rotunda si emersa.
Acum 4 ani am modificat o barca din-asta pentru a glisa si a fi mai stabila, i-am dat forma de Laguna 480. Ca sa nu fiu insa perceput ca vreun "gica-contra", cred ca e cel mai bine sa testezi barca inainte de a lua o decizie, si la comportamentul nautic, si la transportabilitatea pe masina.
Citat din: cristiantutuianu din Ianuarie 09, 2014, 03:44:16 PM
Am dorit sa vad ce baca a avut corsarul http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html) si am dat peste:
http://lagala.allshops.ro/produs/5877922/Barca+pneumatica+Idel.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877922/Barca+pneumatica+Idel.html)
Barca Cort sau Cort Barca :o :o :o :o
Pretul "corect" al barcii karaidel 44, este mult....mult mai mic.
Dar chiar si asa, sunt barci depasite....
Ca o curiozitate, tuburile de la prova, erau mai mici in diametru fata de cele de la oglinda..si nu de multe ori am stat cu picioarele in apa, cu toate ca in prova era lipita o protectie (ca sa nu ia apa...cica :()
Una peste alta e' "desene animate" >:(
Greutatea max suportata pe portbagajul de plafon e inscrisa in cartea masinii, la Logan e 80 kg, La Doblo-ul meu e 75 kg, la unele versiuni abia daca ajunge la 100 kg - si e ditamai masina.
Multumesc Cristian, multumesc Vali!
Conform manualului, portbagajul de pe masina suporta 80 kg, iar barele transversale, atunci cand le-am cumparat, aveau indicatia - 100 kg.
Sa fim intelesi: n-am casunat pe Laguna Minor ca boul pe lucerna, a fost doar un exemplu. Personal nu-mi inspira incredere datorita pescajului mic si oglinzii, insa ce parere aveti de asta:
http://www.probarca.ro/anunt/41791/101/1/101/Vand-barca-Ivanov-Vanea-11-K-.htm (http://www.probarca.ro/anunt/41791/101/1/101/Vand-barca-Ivanov-Vanea-11-K-.htm) ?
sau asta:
http://www.probarca.ro/anunt/42516/101/1/101/Vand-barca-.htm (http://www.probarca.ro/anunt/42516/101/1/101/Vand-barca-.htm) ?
Despre a 2-a barca nu am ce sa spun (nu spune nimic de ea omul), dar despre prima cel mai bine iti poate raspunde direct producatorul. Cred ca s-ar potrivi cu nevoile tale, mai ales daca ramane doar cu banchetele prova si pupa (castigi si la spatiu, si la greutate).
... dar s-ar putea sa piarda esential din rigiditate.
Citat din: Spinoza din Ianuarie 09, 2014, 07:09:18 PM
Multumesc Cristian, multumesc Vali!
Conform manualului, portbagajul de pe masina suporta 80 kg, iar barele transversale, atunci cand le-am cumparat, aveau indicatia - 100 kg.
Sa fim intelesi: n-am casunat pe Laguna Minor ca boul pe lucerna, a fost doar un exemplu. Personal nu-mi inspira incredere datorita pescajului mic si oglinzii, insa ce parere aveti de asta:
http://www.probarca.ro/anunt/41791/101/1/101/Vand-barca-Ivanov-Vanea-11-K-.htm (http://www.probarca.ro/anunt/41791/101/1/101/Vand-barca-Ivanov-Vanea-11-K-.htm) ?
sau asta:
http://www.probarca.ro/anunt/42516/101/1/101/Vand-barca-.htm (http://www.probarca.ro/anunt/42516/101/1/101/Vand-barca-.htm) ?
Spinoza, te-ai gandit ca ai putea sa iti construiesti o barcuta ? Inteleg ca barcile gonflabile nu iti plac, desi ai putea gasi una care sa gliseze cu 5 CP
Problema este ca barcile pe care le-ai adus in discutie pina acum sunt primitive (design), construite grosier, cu materiale proaste, si prea grele pentru dimensiunea lor.
Ar fi relativ simplu sa iti construiesti o barcuta car-topable din doua-trei foi de placaj.
Citat din: Vali din Ianuarie 09, 2014, 07:29:15 PM
Despre a 2-a barca nu am ce sa spun (nu spune nimic de ea omul), dar despre prima cel mai bine iti poate raspunde direct producatorul. Cred ca s-ar potrivi cu nevoile tale, mai ales daca ramane doar cu banchetele prova si pupa (castigi si la spatiu, si la greutate).
Pana in 80 kg nu-mi fac probleme cu greutatea, iar spatiul il vad generos pentru numai doi insi, ambii nedepasind 80 de kile fiecare (in viu... ;D).
Citat din: Mihaif99 din Ianuarie 09, 2014, 08:44:28 PM
Spinoza, te-ai gandit ca ai putea sa iti construiesti o barcuta ? Inteleg ca barcile gonflabile nu iti plac, desi ai putea gasi una care sa gliseze cu 5 CP
Problema este ca barcile pe care le-ai adus in discutie pina acum sunt primitive (design), construite grosier, cu materiale proaste, si prea grele pentru dimensiunea lor.
Ar fi relativ simplu sa iti construiesti o barcuta car-topable din doua-trei foi de placaj.
Ooooff... Mihai!... Nu-mi da unde ma doare!...
Fireste ca mi-as dori o barca facuta de mine, fix pe cerintele mele, insa asta ar presupune exact ce-mi lipseste: timpul.
Anul trecut am iesit doar de trei ori pe garla, iar concediu mai lung de o saptamana n-am mai avut de zece ani.
.................................
De asta ce ziceti:
http://www.barci-ambarcatiuni.ro/barci/barca-de-pescuit.php (http://www.barci-ambarcatiuni.ro/barci/barca-de-pescuit.php) ?
Citat din: byteworks din Ianuarie 09, 2014, 08:35:36 PM
... dar s-ar putea sa piarda esential din rigiditate.
Nu neaparat. Chiar acum lucrez la o barcuta (cartopper de fibra) de 3,20 pe 1,20 metri, care are doar banchete prova si pupa. Chiar daca are o copastie subtire, barca e foarte rigida, singura problema fiind fundul in V, care incurca la calcatul pe fundul barcii. Din cauza asta acum ii fac o podea - paiol etans.
Daca rama de copastie e facuta bine si prinsa solid de corpul barcii, confera rigitate buna ansamblului. Am verificat treaba asta si pe barca mea de fibra, am mers cu ea pana acum fara vreo bancheta centrala, ci doar cu cele prova si pupa. Acum nu zic ca gata, e o solutie perfecta, insa si spre surprinderea mea am constatat ca o copastie facuta bine intareste sanatos barca.
Desigur Vali, daca o barca e proiectata sa fie solida fara bancheta aia, nu-s probleme, dupa cum si exemplul tau arata, si Lobster-ul meu e beton fara structuri transversale majore. Dar nu poti sti ce-i cu barca aia, poate sa se transforme intr-o banana decojita sau sa fie la fel de tare - dar cine poate spune in avans?
Citat din: Vali din Ianuarie 09, 2014, 09:19:38 PM
Citat din: byteworks din Ianuarie 09, 2014, 08:35:36 PM
... dar s-ar putea sa piarda esential din rigiditate.
Nu neaparat. Chiar acum lucrez la o barcuta (cartopper de fibra) de 3,20 pe 1,20 metri, care are doar banchete prova si pupa. Chiar daca are o copastie subtire, barca e foarte rigida, singura problema fiind fundul in V, care incurca la calcatul pe fundul barcii. Din cauza asta acum ii fac o podea - paiol etans.
Daca rama de copastie e facuta bine si prinsa solid de corpul barcii, confera rigitate buna ansamblului. Am verificat treaba asta si pe barca mea de fibra, am mers cu ea pana acum fara vreo bancheta centrala, ci doar cu cele prova si pupa. Acum nu zic ca gata, e o solutie perfecta, insa si spre surprinderea mea am constatat ca o copastie facuta bine intareste sanatos barca.
Barca aceea car toppable e o noua barca de serie, sau e acea barca de care pomeneai acum mai bine de un an. Cea pe care ziceai ca o ai deja taiata?
@Mihai: Barca e a unui prieten, mi-a adus-o doar ca sa-i fac paiol.
@byteworks: Asa e, important e ca structura sa fie gandita de la inceput suficient de solida si in lipsa rasforsarilor transversale in zona maestra.
Citat din: Spinoza din Ianuarie 09, 2014, 07:09:18 PM
Multumesc Cristian, multumesc Vali!
Conform manualului, portbagajul de pe masina suporta 80 kg, iar barele transversale, atunci cand le-am cumparat, aveau indicatia - 100 kg.
Cu placere
In cazul asta plafonul la masina suporta 80 Kg ,Bare transversale pot avea si indicatia 300 Kg Esti "limitat " la o incarcatura de 80Kg .
Ai sanse .....sa infunzi plafonul si ..... :( :( :'( :'(
Sa traiesti
Citat din: corsarul din Ianuarie 09, 2014, 06:36:17 PM
Citat din: cristiantutuianu din Ianuarie 09, 2014, 03:44:16 PM
Am dorit sa vad ce baca a avut corsarul http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877912/Barca+pneumatica+Karaidel-44.html) si am dat peste:
http://lagala.allshops.ro/produs/5877922/Barca+pneumatica+Idel.html (http://lagala.allshops.ro/produs/5877922/Barca+pneumatica+Idel.html)
Barca Cort sau Cort Barca :o :o :o :o
Pretul "corect" al barcii karaidel 44, este mult....mult mai mic.
Dar chiar si asa, sunt barci depasite....
Ca o curiozitate, tuburile de la prova, erau mai mici in diametru fata de cele de la oglinda..si nu de multe ori am stat cu picioarele in apa, cu toate ca in prova era lipita o protectie (ca sa nu ia apa...cica :()
Una peste alta e' "desene animate" >:(
Salut corsarul
Cand am vazut ce au la barci gonflabile eu ma gandeam ca e Desene ANIMALE ;D ;D ;D ;D
Citat din: Spinoza din Ianuarie 09, 2014, 08:58:48 PM
Citat din: Vali din Ianuarie 09, 2014, 07:29:15 PM
Despre a 2-a barca nu am ce sa spun (nu spune nimic de ea omul), dar despre prima cel mai bine iti poate raspunde direct producatorul. Cred ca s-ar potrivi cu nevoile tale, mai ales daca ramane doar cu banchetele prova si pupa (castigi si la spatiu, si la greutate).
Pana in 80 kg nu-mi fac probleme cu greutatea, iar spatiul il vad generos pentru numai doi insi, ambii nedepasind 80 de kile fiecare (in viu... ;D).
Citat din: Mihaif99 din Ianuarie 09, 2014, 08:44:28 PM
Spinoza, te-ai gandit ca ai putea sa iti construiesti o barcuta ? Inteleg ca barcile gonflabile nu iti plac, desi ai putea gasi una care sa gliseze cu 5 CP
Problema este ca barcile pe care le-ai adus in discutie pina acum sunt primitive (design), construite grosier, cu materiale proaste, si prea grele pentru dimensiunea lor.
Ar fi relativ simplu sa iti construiesti o barcuta car-topable din doua-trei foi de placaj.
Ooooff... Mihai!... Nu-mi da unde ma doare!...
Fireste ca mi-as dori o barca facuta de mine, fix pe cerintele mele, insa asta ar presupune exact ce-mi lipseste: timpul.
Anul trecut am iesit doar de trei ori pe garla, iar concediu mai lung de o saptamana n-am mai avut de zece ani.
.................................
De asta ce ziceti:
http://www.barci-ambarcatiuni.ro/barci/barca-de-pescuit.php (http://www.barci-ambarcatiuni.ro/barci/barca-de-pescuit.php) ?
Ai dreptate, te inteleg perfect cu timpul liber.
La un Motorcraft 410 te-ai gandit? Tocmai mi-a adus aminte colegul Gabos. Cred ca aceasta barca se preteaza la car toppable, este o barca foarte buna si pentru 3 persoane, si in plus nu isi pierde valoarea. Cand te saturi de ea, daca ai pastrat-o bine si arata decent, o poti vinde fara problem fara pierder mari :) Trimite-i mesaj privat lui Ovidiu66. Cred ca el o duce pe masina.
Bafta
Citat din: Mihaif99 din Ianuarie 10, 2014, 11:37:32 PM
La un Motorcraft 410 te-ai gandit? Tocmai mi-a adus aminte colegul Gabos. Cred ca aceasta barca se preteaza la car toppable, este o barca foarte buna si pentru 3 persoane, si in plus nu isi pierde valoarea. Cand te saturi de ea, daca ai pastrat-o bine si arata decent, o poti vinde fara problem fara pierder mari :) Trimite-i mesaj privat lui Ovidiu66. Cred ca el o duce pe masina.
Bafta
Multumita discutiilor de aici si, mai ales, sfatului primit de la Vali ("Da-te cu barca!"), dupa ce am probat un Lotus si o Laguna minor, cred ca am gasit barca ideala cerintelor mele, un Canadian 370 din aluminiu.
Are sub 60 kg, fostul proprietar a folosit-o cu un Selva de 6CP si a transportat-o pe un VW Passat combi - masina apropiata de a mea.
Mii de multumiri celor care m-au indrumat pana acum!
Daca Google arata corect, barca arata super, sa o folosesti sanatos, cu folos si bucuros!
Nu stiu cat zice fabrica despre motor, dar eu as baga 15 CP pe asta fara jena, si ar zbura.
salutari,acum 2 ani a iesit din garaj barcuta asta,special pt 2 persoane, 3,6 lungime,cu 1,3 latime cam 65 kg greutat
doua persoane erau perfect linistite,dar de multe ori am iesit la portile de fier 2 chiar si 3 cu motor honda 4t de 8 cai,plus bagajul aferent,si nu a luat apa nici o data,der nici nu intra in glisaj,era creata pt visle,si un pescuit linistit ca rigidizare longitudinala,i am tras o chila de stejar pe toata lungimea,inbracata in 2 straturi de fibra stratimat,si asa nu mai aveam nevoie de bancheta la mijloc ptr a tine bordajul rigid
chiar de citeva ori am urcat o singur pe masina,si fara un efort considerabil,sau cu dispozitive academice
acum 3 saptamini am dus pe lacul Mraconia,in clisura dunarii o alta barca de aceasta data din tabla,care la greutate avea 80 de kg,la o lungime de 4 m cu latime de 1,2
fiind oltean,am crescut de mic cu U Craiova,si culorile preferate sunt alb albastru,deci alte culori la mine in atelier nu veti vedea!!
Citat din: ionitzady din Martie 01, 2012, 10:26:43 AM
Domnilor aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti ca la o barca trebuie sa existe o balanta intre ce ofera ce i-ti trebuie cheltuieli etc . Dar eu am crescut cumva in modul mers la balta ancora 3 zile acolo nani papa caca .... . Nu trageam la mal decat pt gatit sau eventuale proble ( ploaie prins fara prelata , curatenie in barca, ..... .) Vedeam barca ca pe o casa dar eu am crescut si nu mai mea ajuns spatiul si nu o mai vedeam asa :) . Va spun ca dormitul in barca era super , pe ploaie, pe un cer plin de stele cu ploaie de meteoriti, sau dimineata cand dadea tata prelata si bufnea un aer rece si curat ,iar eu ma cuibaream mai bine in paturi vre-o jumatate de ora pana simteam mirosul de ceai facut cu menta salbatica la butelie , oauuuuu ..... ce vremuri dimineata mancam cred ca 30-40 min continuu.
pai si ce tip de barca era? ce prelata? suna bine cu dormit in barca peste noapte..
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,411.0.html (http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,411.0.html) aici a fost stadiul in care drumurile noastre sau separat , dar pot spune ca a facut parte din familie , iar cu timpul am inceput un nou capitol .
pai si acum cu ce te dai?
asta este noua mea dragoste si motivul intrarii mele in liga cap compas: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,323.0.html (http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,323.0.html)
Sa iti traiasca !
Multumesc mult , la fel si voua
sa te duca multe mile marine pline de aventuri pozitive, fara peripetii!!!
Inca o barca usoara pentru pescuit e in lucru...in fundul curtii . ;D
Carena e turnata deja. Are 50 kg.
Peste o saptamana torn (laminez ) si capacul . Sper sa-l scot sub 25 kg. Motorul va fi de 15 cai ...Pana atunci prindem guvizi la mal ...si ne plimbam fara barca...in amonte ! :)Va pun vreo doua poze ...Matrita de capac e rezemata de perete pe prispa...
Trebuie sa-mi iau o prelata ...ca-mi cad fructe si frunze din pomi...Peste vreo saptamana ma apuc de ea...si in doua , trei saptamani o dau pe apa.
opaaaaaaa cineva s-a inoit bine de tot ;D ;D ;D . frumoasa ... casa ... aaa barca ???
Cam asa ceva...Ma lupt cu nesimtitii care arunca gunoiul ,,la garla". Costa 25 ron pe an sa-ti ia gunoiul de la poarta ...Scump dom'le ..scump. Pet-uri, balegar, conserve...sticle ...tot ce are nesimtitu' in plus prin curte arunca in Dunare...chiar si animale de prisos moarte sau vii...
Malul e abrupt iar nivelul apei din mai in septembrie cred ca scade cam 4 metri. Aici e buna barca foarte usoara ...sa o poti urca in 2 insi pe malul abrupt ,motorul sa il iei intr-o mana si sa urci ,,reduta " ...mai faci un drum pt vasle si rezervor ...si te dai cu ea de cate ori vrei.
Pilotina e prea mare ...si nu am curaj s-o las la ancora. Ma gandesc la o modalitate de lansare la apa...Am vazut la cineva o rampa pe sine metalice...un fel de carucior ...Dar barca usoara e prima conditie de a fi pe apa cat mai des. :)
sistemul de sine l-a folosit BAZA NAUTICA BRAILA care era foarte fiabil doar ca mai sarea carutul de pe sine , dar cu atentie il ipingeai imediat pe pozitie , dar cam scumpa investitia : carut cu roti , sine , suport vinci , vinci sanatos , etc cam scump a ??? siii ::) sa le stapanesti sanatos
Multumesc ...
Ma gandesc ca nu ar trebui sa fie din fier...si nici demontabile ...
Stii tu bancul ala ....
- un metal pretios din 3 litere !
- tziganu ...: HAUR !?
- nu e bine ..ca are 4 ...
- atunci e FER !! ;D
Uite cam ce si-a facut un vecin...Dar investitia a fost foarte mare ...
Pana la urma tot o barcuta usoara ma scoate din depresie... :)
pai si cu un six pack de bere in vizita la vecinu nu merge? ca dupa cateva beri se imbuneaza el sigur, si folosesti rampa lui gata facuta ... :D
Nu prea cred... Sinele alea duc intr-un hangar destul de mare ...probabil ca e un ditamai vaporasul pe carucior ...in hangar . Nu stiu cine sta acolo...Cineva din Consanta sau Calarasi. Eu sunt nou acolo...
gasesc eu o solutie sa ma lansez la apa . Dar , in principiu barca mare inseamna probleme mari si la lansare si la transport...O barca usoara este foarte utila la iesiri scurte si dese ...Poti iesi singur sau in doi , consum mic ...Cred ca voi improviza ceva ca o scara din lemn pe care sa scot barca ...
pai daca este proprietatea ta, construieste o macara simpla pe piedestal de beton, ca cea din service-urile auto, cea pt ridicarea motorului de pe masina. montezi pe ea un vinci pentru remorci de 500-800 kg si gata. asta pentru ca ai zis ca malul coboara brusc la adancimi mari deci nu iti trebuie brat mare la'macara'
https://www.google.ro/search?q=macara+motor&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vdPDU6zHHKOJ0AXq9YC4Cw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=911#facrc=_&imgdii=_&imgrc=-X2-uA8aHntXpM%253A%3B0uNhAlMYMmrTkM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn.clubafaceri.ro%252Fclients%252F88%252F62809%252F37%252Fmacara-electrica-40134_big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.clubafaceri.ro%252Fprodusehot%252Fmacara-electrica%252F%3B265%3B300 (https://www.google.ro/search?q=macara+motor&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vdPDU6zHHKOJ0AXq9YC4Cw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=911#facrc=_&imgdii=_&imgrc=-X2-uA8aHntXpM%253A%3B0uNhAlMYMmrTkM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn.clubafaceri.ro%252Fclients%252F88%252F62809%252F37%252Fmacara-electrica-40134_big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.clubafaceri.ro%252Fprodusehot%252Fmacara-electrica%252F%3B265%3B300)
ceva de genul asta, dar artizanala.
da , m-am gandit si eu la un grui dar implica oarece riscuri , balans , hamuri care sa asigure siguranta , rotirea la 360 grade , vinci super tare ...
eu as amenaja peretele drept o estacada cu mai multe nivele ,iar pt lansat la apa, o ramapa comuna cu mai multi vecini
Ambele variante sunt bune. La un brat m-am gandit si eu ...dar de la planuri la realizare e un drum destul de lung si costisitor... Betoane ...cuzineti turnati in mal ...Acolo in mai..iunie e inundat . Malul musteste de apa. Cand vine viitura apa sta si o luna ...Ar sta bratul ala in apa ...Uite poze... La mine e bine...La vecini e mai rau.
pai si face piedestalul de beton mai inalt, nu doar pana la nivelul pamantului.
Apa vine si spala pamantul de sub el si se rupe sub propria greutate. Daca nu intra pe la mine ...sa zicem ca bag pamant si inalt locul apa va veni din spate de la vecini ...si din pamant.
O terasare cu fascii ...pari batuti in pamant ...eventual plasa de sarma si piatra...cred ca ar merge.
Dar tot barcuta cea usoara imi va fi de folos pana la urma. Saptamana viitoare ma apuc de turnat.
Am cumparat o prelata de 4x6m sa lucrez sub ea ...La mine asta e urgenta acum...Nici gard in spate nu am...
Citat din: Fritz din Iulie 15, 2014, 08:16:38 AM
Apa vine si spala pamantul de sub el si se rupe sub propria greutate. Daca nu intra pe la mine ...sa zicem ca bag pamant si inalt locul apa va veni din spate de la vecini ...si din pamant.
O terasare cu fascii ...pari batuti in pamant ...eventual plasa de sarma si piatra...cred ca ar merge.
Dar tot barcuta cea usoara imi va fi de folos pana la urma. Saptamana viitoare ma apuc de turnat.
Am cumparat o prelata de 4x6m sa lucrez sub ea ...La mine asta e urgenta acum...Nici gard in spate nu am...
Felicitari pentru papucul la care lucrezi cat si pentru concluzia la care ai ajuns ( "Dar tot barcuta cea usoara imi va fi de folos pana la urma.") ;)
Asa este, la malul Dunarii e aproape imposibil sa construiesti un sistem de lansare trainic, cu costuri "omenesti". Intrucat o rampa metalica (cu carucior pe sine) va rezista doar pana in prima iarna cu apa mare, din cauza ghetii, iar terasarea cu pari si fascine NU ajuta la consolidarea malului decat pana la prima revarsare de amploare, singura posibilitate oarecum fezabila ramane saparea unor "trepte" si consolidarea lor cu anrocamente fixate cu plasa de sarma.
Spor la
marangozit in continuare!
Citat din: Fritz din Iulie 15, 2014, 08:16:38 AM
Apa vine si spala pamantul de sub el si se rupe sub propria greutate. Daca nu intra pe la mine ...sa zicem ca bag pamant si inalt locul apa va veni din spate de la vecini ...si din pamant.
O terasare cu fascii ...pari batuti in pamant ...eventual plasa de sarma si piatra...cred ca ar merge.
Dar tot barcuta cea usoara imi va fi de folos pana la urma. Saptamana viitoare ma apuc de turnat.
Am cumparat o prelata de 4x6m sa lucrez sub ea ...La mine asta e urgenta acum...Nici gard in spate nu am...
Doamne ,cum o fi sa iesi prin fundul gradini direct in Dunare?.Oi mai avea zile sa apuc si eu asa ceva,ca am niste ganduri ascunse de nevasta ,pe tema asta.
Citat din: ionpescarul din Iulie 15, 2014, 03:28:15 PM
Citat din: Fritz din Iulie 15, 2014, 08:16:38 AM
Apa vine si spala pamantul de sub el si se rupe sub propria greutate. Daca nu intra pe la mine ...sa zicem ca bag pamant si inalt locul apa va veni din spate de la vecini ...si din pamant.
O terasare cu fascii ...pari batuti in pamant ...eventual plasa de sarma si piatra...cred ca ar merge.
Dar tot barcuta cea usoara imi va fi de folos pana la urma. Saptamana viitoare ma apuc de turnat.
Am cumparat o prelata de 4x6m sa lucrez sub ea ...La mine asta e urgenta acum...Nici gard in spate nu am...
Doamne ,cum o fi sa iesi prin fundul gradini direct in Dunare?....
Ca bine zici nea Ion...
@Fritz... FERICITULE ! ;)
pai cum sa fie nea' ION ...
_ Unde te duci ?
_ La Wc :o
_ Da , ce ? in casa n-ai Wc ? >:(
_ Ba da ;D , da ... pasta-l infund ::)
_ A ! da ! bine
dupa un timp ...
_ Alo ???
_Alo , da ! brrrrrrrrrrrrrrr ;D
_ Da ce faci domne ' nu mai vii ?
_ Ba da , dar mai intarzii ... 2 zile cred ca am omis sa-ti spun ! brrrrrrrrr
Amaraciune mare bre,colegul nostru e suparat rau ,nu are nici gard in spate la garla ,eu daca aveam gard ? il daramam prima data,sa nu stric frumusetea de peisaj,Dunarea sa faca parte din gradina mea.
Da , Nea Ioane ...e bine. Dar sa vii in weakend cu lansete si momeala ...si sa gasesti in fundul curtii 2 tone de balegar de porc ...Sa arunci lansetele si sa scoti numai craci de prun si corcodus...si sa constati ca au fost taiate din pomii tai, date la capre sa le goleasca de frunze si fructe si aruncate in apa ..tot pe locul tau...cred ca nu ti-ar fi bine... :o
Ia priveste nea Ioane ,,Malul cu flori " sa-mi zici daca-ti mai arde de pescuit. Am facut curat ...Sper sa-i civilizez pe nesimtiti...cu Garda de Mediu . Se arunca in continuare gunoiul la Dunare.
Peste ...guvizi ca degetul...si vreo 10 obleti . Dar tantarii sunt adevarati !!! Nu te bazaie...se infig direct ziua in amiaza mare si la soare. ;D
Lume civilizata, ca de secol 21, ce sa mai?
Cine zice , unu batran nu poate fi educat ,se inseala .Asa cum ai spus , Garda de Mediu sa vina si sa dea amenzi ,e destul sa amendeze unu ,si sa vezi mal curat apoi , dar e bine sa nu stie vecini ca tu ai chemat garda ,ca omul e nenorocit si dusmanos , toate tarile civilizate mentin ordinea prin amenzi mari.
Da-le dracu de poze , Fritz , fratioare !!! Ca-n India , pe Gange , sa mor io ........
Este dureros de-a dreptul sa vezi asa ceva . Este crunt ! Iti piere cheful de orice .
Un popor de ghiolbani inconstienti ! O natie de dobitoci batjocoritori a tot ceea ce-i inconjoara . ....... Mi-e scarba ......
Iertati-mi reactia , iertati-mi iesirea ! Imi repugna asa ceva si nu ma pot abtine .
Dacă barca are chilă îi poţi face un canal metalic, unde să intre chila, şi o tragi cu un vinci. În prealabil pui o bandă de tablă în jurul chilei, pentru frecare. Canalul şi eventualele ghidaje se pot ridica uşor pe mal când nu le foloseşti, cu acelaşi vinci. Vei polua Dunărea cu nişte vaselină la fiecare utilizare, dar probabil că va funcţiona mulţumitor.
Nu o să nevoie decât de 2 puncte solide, la capătul de pe mal şi apoi un punct intermediar de susţinere.
Dar, dacă se intră aşa uşor în curte să îţi taie pomii şi să îţi arunce mult gunoi, foarte probabil că or să dispară instant şi barca, şi vinciul şi canalul metalic.
Citat din: Fritz din Iulie 14, 2014, 09:19:31 AM
Inca o barca usoara pentru pescuit e in lucru...in fundul curtii . ;D
Carena e turnata deja. Are 50 kg.
Peste o saptamana torn (laminez ) si capacul . Sper sa-l scot sub 25 kg. Motorul va fi de 15 cai ...Pana atunci prindem guvizi la mal ...si ne plimbam fara barca...in amonte ! :)Va pun vreo doua poze ...Matrita de capac e rezemata de perete pe prispa...
Trebuie sa-mi iau o prelata ...ca-mi cad fructe si frunze din pomi...Peste vreo saptamana ma apuc de ea...si in doua , trei saptamani o dau pe apa.
Barca subtirica la obraz subtire :) . Totul se desfasoara deci la sediul de pe malul Dunarii ?
Ei atunci locasul asta de cult are nevoie de o sampanie in prispa, la fel cum barca are nevoie de una in prova !
Da Florio...pe acolo o sa-mi fac concediul. Fac si barca ...Sigur o s-o dau la apa cu sampanie !!!
Maine ma apuc sa-mi fac un acoperis dintr-o prelata ...
Deocamdata ....facem ,,agricultura " :D
Sotia pune flori in fata la strada cu fetitele din vecini ...iar eu adun caisele si corcodusele ...
O sa pun flori si in spate ...
Iar ca rampa ...cred ca fac o scara din lemn ...in prima faza. Barca nu are chila. E carena in V ...Cred ca o scot usor pe doua lemne paralele imbracate in mocheta . Si cred ca mai fac un carucior usor s-o transport prin gradina ...sau ceva cu 2 roti atasabil pe oglinda...ca la barcile de cauciuc ...Acum mi-a venit ideea.
Am menghina si cizma de la un motor de 25 de cai ...Parfum!!! :o
Citat din: Fritz din Iulie 20, 2014, 10:04:14 AM
Da Florio...pe acolo o sa-mi fac concediul. Fac si barca ...Sigur o s-o dau la apa cu sampanie !!!
Maine ma apuc sa-mi fac un acoperis dintr-o prelata ...
Deocamdata ....facem ,,agricultura " :D
Sotia pune flori in fata la strada cu fetitele din vecini ...iar eu adun caisele si corcodusele ...
O sa pun flori si in spate ...
Iar ca rampa ...cred ca fac o scara din lemn ...in prima faza. Barca nu are chila. E carena in V ...Cred ca o scot usor pe doua lemne paralele imbracate in mocheta . Si cred ca mai fac un carucior usor s-o transport prin gradina ...sau ceva cu 2 roti atasabil pe oglinda...ca la barcile de cauciuc ...Acum mi-a venit ideea.
Am menghina si cizma de la un motor de 25 de cai ...Parfum!!! :o
Ceva asemanator imi inchipuiam si eu, citind dificultatile posibile pentru amenajarea unei rampe sau sine, problemele date de hotii de fier vechi sau de gheturile iernii.
Atat timp cat barca e usoara, o poti lansa ori scoate din apa cu o mica platforma pe roti (mai late ca sa nu intre usor in namol). Un vinci de pe mal trage platforma si gata.
Cand spun platforma, ma gandesc la un simplu cadru care sa aiba acele lemne laterale, imbracate in mocheta.
Costurile or sa fie minimale, eficienta va fi maxima, in orice conditii s-ar prezenta Dunarea.
dupa o saptamana plina ...am si eu cateva poze !!! :) Pana si pisica e obosita ...Am turnat coaja de barca...am facut gardul...peste ...bere...baie in dunare ...Aaa ...si mi-am bagat NET !!! :)
da ce viata .... as putea si eu sa traiesc asa :'(
N-am unde sa te cazez ca te chemam la mine...Eu dorm in rulota . Mai am un cort, E disponibil...Peste este!!! E inportant....Il vad cum sare...il aud cum face ,,clamp"...Deocamdata ...n-am nici momeala....Prind oblete la viermus sa dau cu ei la rapitor ...avat,salau...
Ma lupt inca cu vecinii...Nu sunt ,,bine venit" ...Nu vreau gunoi pe mal...Nu vreau ,,pescuit electric... Nu vreau sa se deverseze balegar ...sau alte mizerii ... Dar voi avea vointa si castig de cauza.
SUCCES !!
Cred ca merita efortul si implicarea intregii familiii!!!!
BAFTA MULTAAAA sa dea Domnu sa luminezi un colt de paradis
monteaza camere video false pe stalpi, trage niste cabluri la vrajeala gen alimentare. sunt ieftine.
Asa am sa fac...Mi-am tras Net ...o sa pun si un sistem simplu de supraveghere.
Am mai lucrat la barcuta ...Am imbinat carena cu capacul .
Am terminat rasina >:( . Mai am de intarit oglinda ...
Trebuie sa merg luni la Polidis sa mai cumpar vreo 5 kg...si gelcoat cat sa-i dau tot interiorul.
Mai am de facut banchetele ...Cred ca le voi face din lemn , demontabile. Asta ca sa fie cat mai usoara la urcat pe mal.
vezi cum si unde montezi camerele deoarece si alea se cam fura. daca pot sa se protejeze una pe cealalta ar fi cel mai bine..
Camere pe stalpi si cu vaselina multa pe ei...sa vad cum se urca? ;D ;D
Se ia camera cu stalp cu tot, nu trebuie sa se catere.
sau ceva curent... :D macar dinala pentru vite....care doar scutura nitel, nnu ramai lipit de el forever.
Multumesc de sfaturi...Sper sa-mi pun un DVR si vreo 4 camere de supraveghere ...
Mai pun cateva poze cu ,,santierul" din fundul curtii ...Am urcat barca in nuc sa-i intaresc oglinda. E BETON. :)
Nu am banchete inca ...si furchetii de vasle. O sa-i comand pe net...Apa e crescuta...si foarte tulbure , si n-am prins niciun pestisor.
Salutare
Imi place ce vad in poze foarte frumos ,felicitari
==================================================================
Camere ?mamere... ??? iti dorest caine de paza protectie ...bombardament am sursa de Pitbul ...serios ai auzit de Asociatia Pitbul Romania .
Il iei il pregatesti tu sau il dai la dresaj si nu iti intra in curte nici ...aerul fara sa dai tu aprobare .Nu trebuie sa te uiti pe inregistrare ...afli de la Dispensar sau il vezi bandajat la picior ....E :o .......ala a fost in curte la Matale
====================================================================
Inca o data imi place maxim ce ai facut .Respect!
Multumesc Cristian... As lua eu si pitbul...dar nu stau acolo. Daca merg numai in weakend-uri...nu merge.
Am dat-o la apa de 23 august ...fara banchete ..fara flotoare ...Coaja , motorul de 15 cai in 2 timpi ...,o scandura pe post de bancheta ...si doua vasle. Merge de zboara...peste 50 km/ora ...
Nu am apucat sa fac filme ...ca ne-a prins furtuna pe Dunare...N-am mai prins asa ceva ...Valuri foarte dese si scurte..apa din toate partile ..intuneric si trasnete ...dar ce trasnete!!! Abia am scos barcile... Patinoar..namol ...Mi-a trasnit televizorul si routerul. Noroc ca a scapat frigiderul...
Bineinteles ca a picat si curentul ...si am sprituit la lumanare !!!
Pun cateva poze la mal... Peste...nimic. Nici o trasatura...Un prieten a incercat si la clonc...Nimic. Era inainte de furtuna. Peisajul superb pe langa malul drept ...pe langa padure...Am intrat si pe Bratul Rau la Unirea ...Cam agitata apa ...si multe anafoare.
Ne-am intors la timp...ca se intunecase de furtuna...
@Fritz
Dacă ai barcă de ce pescuiești de pe mal?
Pestele stă în crăci/butuci.
De pe mal dadeam ieri...la somn ...cu rama neagra si lipitori...ca altfel iei numai guvizi ca degetul. Si una la crap ...cu porumb. Mai mult ca sa treaca timpul pana la masa...Eram satui de namol si apa...Prietenul meu agatase cam 50 de carlige in buturi sambata...
Am scos barcile dupa furtuna... Am fost sambata cu barcile si nu am luat nimic. Asta e...Plimbarea a fost frumoasa. A fost apa foarte tulbure si probabil presiunea atmosferica prea mica...si pestele nu a avut pofta de mancare ...A mancat probabil joi..vineri , si sambata a baut apa. Dupa furtuna s-a taiat curentul...Bezna !
Nu puteam lasa barcile in apa. Duminica a plouat iar juma' de zi. Abia am scos masinile din curte...
Adi, tu ai state vechi in domeniu. Nu stii ca daca vrei sa nu iei teapa mai bine joci la loto decat sa mergi la pescuit?!?
Una peste alta, barca arata intr-un mare fel! Si la cum spui ca se comporta cu 15 cai, este mai mult decat bine!
Felicitari si pentru constructie, felicitari si pentru achizitie si sa stii ca sunt un pic invidios ca doar lasi barca la apa si pescuiesti din propria curte.
Multa, multa sanatate!!
Multzam de aprecieri...Barca stiam cum va merge ...ca e a doua din serie si e cheala , fara banchete sau flotoare. E mai usoara cu vreo 15 kg..decat precedenta...
Iar cu pestele ...sa stii ca eu nu ma oftic cand nu prind nimic... Se intapla des. Daca dau un pic la rapitor...sau iau vreo 10 obleti sunt multumit...Incerc la salau sau avat.l Daca nu merge ...Pestele cel mare ...tot la portofel trage... ;D !!! Asa ca n-am facut ciorba de capete da hamsii... am facut un bors de peste ...adevarat ...
Avem si banchete acum. Laminate din fibra de sticla ..pe o forma realizata din tabla de aluminiu ... :) :)
cu 2 straturi de tesatura si gelcoat. Foarte usoare si elastice. Mai am sa-i dau un gelcoat (topcoat) pe interior .
Atasez cateva poze...